Ümit Özdağ'dan olay sözler: "Erdoğan’ı iktidarda tutanlar ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke"

Ümit Özdağ'dan olay sözler: "Erdoğan’ı iktidarda tutanlar ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son zamanlarda Türkiye'de artan kızamık vakaları için "sığınmacı akınını" işaret etti.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Sığınmacı karşıtı söylemleriyle gündemden düşmeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son dönemde artan kızamık vakalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzenli ve kontrollü aşılama programı ile Türkiye'de neredeyse hiç kızamık vakası ile karşılaşılmazken düzensiz ve kontrolsüz göç nedeni ile hastalık ile başa çıkılamaz hale gelindi" dedi.

Vaka sayılarının açıklanması ve önlem alınması gerektiğini dile getiren Özdağ, şunları söyledi:

"Sığınmacı akımının sağlık sistemimizi hırpalandığını ve kaybolmuş hastalıkların tekrar ortaya çıkacağını 3 yıl önce yazmıştım. Nitekim oldu. Kızamık vakaları son 3 ayda özellikle 3 büyükşehirde olmak üzere artış göstermiş durumda. Hastaneler tarafından halk sağlığı müdürlüklerine bildirim yapılmasına rağmen net vaka sayıları açıklanmıyor gizli tutuluyor.

Düzenli ve kontrollü aşılama programı ile Türkiye'de neredeyse hiç kızamık vakası ile karşılaşılmazken düzensiz ve kontrolsüz göç nedeni ile hastalık ile başa çıkılamaz hale gelindi. Takip zinciri kırılır ise aşılama yapılan vatandaşlarımızın bile hastalığın olumsuz etkilerinden kaçmaları mümkün olmayabilir. Hasta olan bireyler ve çevresi erken dönem ve geç dönemde zatürre, beyin enfeksiyonu, sakatlık hatta ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Nitekim büyükşehirlerdeki hastanelerden her gün kızamık nedeni ile yoğun bakım yatışı ve ölümü olduğu ile ilgili bilgiler geliyor. Özellikle bebekler, hamileler, yaşlılar ve bağışıklığı düşük bireyler risk altında.

Tüm sağlık çalışanları, hastaneler ve halk sağlığı müdürlükleri durumun farkında iken; acilen vaka sayıları açıklanmalı, halk bilgilendirilmeli, vaka yayılımına karşı tüm önlemler alınmalı, aşılama zinciri tekrar kurulmalı. Göçler devam ederken bu mümkün değil.

Üstelik şimdiye kadar hastalıklar Suriyelilerden kaynaklanıyor. Afganistan kaynaklı salgınlar henüz kuluçka aşamasında. Ve ben bunları uluslararası bir kuruluşun temsilcisinden dinleyeli 4 sene oluyor. Erdoğan’ı iktidarda tutanlar ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke."

zdag.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar