Putin yerel kanallarda 'Kuğu Gölü Balesi' izlettiriyor!

Putin yerel kanallarda 'Kuğu Gölü Balesi' izlettiriyor!
Rus paralı asker grubu Wagner'ın Rus ordusuna karşı baş kaldırmanın ve darbe girişimin ardından Wagner, Moskova sokaklarını ele geçirdi. Tüm toplu etkinlikler durdurulurken, Rusya yerel kanallarında Kuğu Gölü Balesi yayınlanıyor.

DAMLA BAYLAN/GÜNBOYU

Belediye Başkanı Sergey Sobyanin Cumartesi günü yaptığı açıklamada, terörle mücadele önlemlerinin başlatılmasının ardından Moskova'daki tüm toplu etkinliklerin iptal edildiğini söyledi.

"Moskova'da terörle mücadele tedbirleri şu anda yürürlükte. Sonuç olarak, daha önce duyurulan tüm toplu etkinlikler iptal edildi. Tüm şehir hizmetleri tam olarak çalışır durumda ve herhangi bir hareket kısıtlaması yok. Moskova sakinlerine ve ziyaretçilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. duruma karşı anlayışlı ve sakin bir tutum," diye yazdı belediye başkanı Telegram'da.

Sobyanin daha önce şehirde terörle mücadele tedbirlerinin başlatıldığını duyurmuştu. Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyov da aynısını yaptı.

Daha önce, Wagner özel askeri şirket kurucusu Yevgeny Prigozhin'in Telegram kanalında birkaç ses kaydı yayınlandı. Özellikle kuvvetlerinin saldırıya uğradığını iddia etti ve bunun için ülkenin askeri makamlarını suçladı. Bu bağlamda, Federal Güvenlik Servisi (FSB) silahlı isyan çağrılarına yönelik cezai soruşturma başlattı. Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner PMC'nin "arka kamplarına" yönelik bir grev hakkındaki raporları sahte haber olarak nitelendirdi. FSB, Wanger savaşçılarını Prigozhin'in emirlerine uymamaları konusunda uyardı ve onları onu tutuklamak için harekete geçmeye çağırdı.

KUĞU GÖLÜ BALESİ TÜM YAYINLARDA

Sovyet televizyonları Leonid Brejnev, Yuri Andropov ve Konstantin Çernenko’nun ölümlerinden sonra arka arkaya Kuğu Gölü’nü yayınlamıştı. Sovyet Televizyonu, 1991’de Mihail Gorbaçov’a yönelik başarısız darbe girişimi sırasında da Kuğu Gölü’nü göstermişti.
Günümüzde Rusya tarafından ciddi bir siyasi olay ya da ölüm olduğunda ulusal yayın kesilip saatlerce Kuğu Gölü Balesi yayınlamaları bir mesaj olarak algılanmakta.
Rus paralı asker Wagner grubunun darbe girişimi sonrası Rusya, yayınlarda Kuğu Gölü Balesi yayınlamaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar