Ümit Dikbayır’dan Günboyu Gazetesi’ne bomba açıklamalar! Uzun yıllar İYİ Parti’nin kasası ona emanetti...İstifaya mı hazırlanıyor

Ümit Dikbayır’dan Günboyu Gazetesi’ne bomba açıklamalar! Uzun yıllar İYİ Parti’nin kasası ona emanetti...İstifaya mı hazırlanıyor
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’den istifa edeceği iddiaları kulisleri bir hayli hareketlendirdi. Bu iddiaların ardından Dikbayır ilk kez Günboyu Gazetesi’ne açıklama yaptı. Detaylar haberde…

Günboyu- Özge Sıvas

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel seçimlerde ikinci kez İYİ Parti’den Sakarya Milletvekili seçilen Ümit Dikbayır hakkında son dönemlerde bazı iddialar gündeme geldi.

Dikbayır’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bazı anlaşmazlıklar yaşadığı ve nihayetinde ise İYİ Parti’den istifa edebileceği iddiaları kulisleri hareketlendirdi.

AK PARTİ’YE GEÇME HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİASI

Bu iddiaların ardından OdaTV'nin kulis yazarı Hürrem Elmasçı mahlaslı yazar ise Ümit Dikbayır ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Elmasçı, Dikbayır’ın partisinden istifa edeceğini ve AKP’ye geçeceği iddialarını kaleme aldı.

Elmaşçı, yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Ak Parti ile “flört” eden İyi Partili milletvekilleri vardı. Keza parti yönetiminin kilit yerlerinde bulunan siyasiler de vardı. Bunların başındaki isim Ümit Dikbayır idi…

Dikbayır, seçim döneminde partinin mali işlerinden sorumluydu. Yapılan harcamalar konusunda çok sözler konuşuldu kulislerde…Hatta kendisi istifa etmedi, “Sayın Akşener istifasını istedi” dendi. Bilemem, konuşulanlar bunlar… Sayın Akşener'e hakaretler eden "Hızır Çelebi" Tweetlerini girmeyeyim şimdi. Kim kimin akrabası devlet kayıtlarında var.”

İL YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Bu kulis bilgilerini gündeme gelmesinin ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır geçtiğimiz akşam partisinin il başkanı Serdip Dokumacı ve il yöneticileri ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

f-hgynoweaangov.jpg

İl Başkanı Dokumacı, Dikbayır'ın katıldığı toplantıya ilişkin; "Milletvekilimiz Sn.Ümit Dikbayır’ı, İl Yönetim Kurulu toplantımızda ağırladık. Her zaman olduğu gibi partimizin daha da büyümesi için neler yapacağımızı konuştuk. Hep beraber, el ele, iyi niyetle çalışmaya devam edeceğiz inşallah" notu ile paylaşım yaptı.

mit-dikbayir.png

İDDİALARI İLK KEZ YANITLADI

Bu iddiaların ardından Günboyu Gazetesi İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a ulaşarak partiden istifa edeceğine dair iddiaları kendisine sordu.

Günboyu’na konuşan Dikbayır, iddialara şu şekilde yanıt verdi:

“Partiden istifa etme gibi bir fikrim yok. Bu yazdırılmış bir haberdir. Asla öyle bir fikrim yok. Ben bu partinin kurucularındanım, ben bu partiye sahip çıkarım.

Bu haberleri yapanlara ise dava açacağım.”

1586789297250-vghnvnbvn.jpg

ÜMİT DİKBAYIR KİMDİR?

İş Adamı, Siyasetçi, 28. Dönem Sakarya Milletvekili. 1968, Sakarya / Hendek doğumlu. Baba adı Yusuf, anne adı Muradiye. İlk ve orta öğrenimini Hendek'te, lise eğitimini Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. 1989 yılında vatani görevini gerçekleştirdikten sonra, 48 yıllık aile firmasının yönetim kurulu başkanı olarak görevine başladı.

Ümit Dikbayır, 5 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olup, İyi Parti Mali İşler Başkanıdır. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti’den XXVII. Dönem Sakarya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Dikbayır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar