Özgür Özel'in yardımcıları belli oldu mu? Gökan Zeybek'ten çarpıcı açıklamalar: Parti Meclisi üyeliği seçimlerinde en çok oyu aldı

Özgür Özel'in yardımcıları belli oldu mu? Gökan Zeybek'ten çarpıcı açıklamalar: Parti Meclisi üyeliği seçimlerinde en çok oyu aldı
Bazı medya kuruluşları tarafından “CHP Genel Başkan seçilen Özgür Özel'in yardımcıları belli oldu” iddiası üzerine iletişime geçtiğimiz CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu Özel

4 Kasım'da “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla başlayan ve genel başkan değişimiyle bir devri kapatan CHP, 38. Olağan Kurultayı'nda 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) belirlendi.

Uzun saatler süren oy sayımının ardından CHP'nin A Takımı belli olurken, genel başkan yardımcılarının da açıklandığına yönelik haberler gündeme gelmişti.

Bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, CHP Genel Başkanları listesi şöyle açıklanmıştı:

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Gökan Zeybek
Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Deniz Yücel
Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Yalçın Karatepe
Sağlık İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Burhanettin Bulut
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ensar Aytekin
Gençlik Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ozan Işık
Genel Sekreter: Suat Özçağdaş
Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Orhan Sarıbal
Parti Sözcüsü: Selin Sayek Böke
Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Baran Bozoğlu
Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: İlhan Uzgel
Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ali Haydar Fırat
Kadın Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Gamze Taşçıer

CHP Genel Başkan seçilen Özgür Özel'in yardımcıları da belli oldu iddiası sonrası görüşme yaptığımız CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Günboyu’na özel açıklamalarda bulundu.

CHP’nin en yetkili organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyeliği seçimlerinde, en yüksek oyu alan Gökhan Zeybek, “Özgür Özel’in Genel Başkanları belli oldu hakkında çıkan haberler gerçeği yansıtıyor mu?” sorusuna verdiği cevapta, haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Henüz mazbatanın bile alınmadığını belirten Zeybek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde Parti Meclis üyelerinin sonuçları henüz bugün öğle saatlerinde açıklandı. Biliyorsunuz bu bilgiler yasa gereği 48 saat geçmeden kesinleşmiyor. Daha sonra mazbata alınacak. Parti meclis toplantısı yapıldıktan sonra Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, bir görevlendirme ile genel başkan yardımcılarına karar verecektir. Parti Meclis üyesi olduğumuz için de 60 arkadaşımız için bu tarz spekülasyonlar ve beklentiler ortaya çıkabilir ama bunlar şu an için gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

f-peom6xaaaud7m.jpeg

GÖKAN ZEYBEK KİMDİR?

1964 Yılında Bayburt'ta doğdu. 1985 İTÜ Mimarlık Fakültesini bitirdi. Siyasete 1983 yılında SODEP ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile başladı, SHP-CHP birleşmesiyle birlikte CHP’de devam etti. 1993-1995 CHP Kâğıthane İlçe Başkanı, 1994 CHP Kâğıthane ve 2004 CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı oldu. 1997-1999 CHP İstanbul Yerel Yönetimler Komisyonu Sekreterliği, 2001-2003 CHP İstanbul İl Spor Komisyonu Sekretaryası, 2003-2007-2018 yıllarında İstanbul İli Kurultay Delegeliği, 2004-2009 CHP İstanbul İl Eğitim Sekreterliği, 2007-2008 CHP İstanbul Bilim Kurul ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyeliği, 1999-2003 Şirintepe Spor Kulübü Başkanlığı, 2001-2012 İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2012 İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı, 2001-2005 TSHD (Toplumsal-Saydamlık Hareketi Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1988-2018 Mimarlar Odası ve T.M.M.O.B Genel Kurul Delegeliği, 2002-2016 Bayburt Eğitim Kültür Vakfı Kurucu Meclis Üyeliği, 2012-2016 Sarıyer Spor Kulübü Asbaşkanlığı, 2009-2018 İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği, 2009-2011 İBB CHP Grup Sözcülüğü ve 2014-2018 Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. İngilizce bilen Zeybek evli, 1 erkek ve 1 kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar