Ukrayna zirvesi için anlaşma sağlandı Bundan sonra ne olacak?

Ukrayna zirvesi için anlaşma sağlandı Bundan sonra ne olacak?
Rusya ve Ukrayna'dan Donbass'taki kriz ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ile Rus lider Putin Ukrayna konulu zirve için prensipte anlaştı. New York Times ve CNN'de yer alan habere göre; Putin'in Ukrayna'yı işgal için emir verdiği iddia edildi.

Savaş çanları çalıyor. Dünyanın gözü kulağı Ukrayna''da. Doğu bölgesindeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanıyor.
Ukrayna Ordusu''nun saldırı hazırlığında olduğu gerekçesitle DPR ve LDR vatandanşlarının Rusya''ya tahliye edildiği duyuruldu.

CNN VE NYT SALDIRI TALİMATI VERİLDİĞİNİ DUYURDU

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi de "Putin''in işgal emri verdiği" iddiasını sayfalarına taşıdı. ABD''nin edindiği istihbarata göre; geçen hafta Kremlin Yönetimi, Rus birliklerine Ukrayna''yı işgal için ilerleme talimatı verdi. NYT''ın Amerikalılara yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Biden''ı "Putin taarruz kararı verdi" yolunda açıklama yapmaya iten şeyin de bu istihbarat olduğu bilgisi yer aldı. Amerikalı yetkililerin söz konusu istihbarata ilişkin detay vermekten kaçındığı belirtilirken, ABD Yönetimi''ne Rusya''nın askeri planlarına yönelik son aylarda elde ettikleri istihbarata çok güvendiklerini söyledikleri de aktarıldı.
Amerikan yayın kuruluşu CNN de Rus komutanlara Ukrayna''ya saldırı talimatı verildiğine ilişkin bir haber yayınlandı. CNN haberini iki ABD''li yetkili ve söz konusu istihbarat hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırmıştı.

Habere göre; taktik komutanlar ve istihbaratçılara verilen emre ilişkin istihbarat, ABD''nin muhtemel bir işgal için Rusya tarafından yapılan hazırlıkların tamamlanıp tamamlanmadığına dair izlediği birkaç göstergeden biri. Bu göstergeler arasında yer alan elektronik iletişimin kesilmesi ve siber saldırılar ise henüz gözlemlenmiş değil.

CNN''e konuşan kaynaklar, talimatların her zaman geri çekilebileceğini ya da bunların ABD ve müttefiklerini yanıltmak için yanlış bilgi olabileceği uyarısında bulundu.

ABD VE RUSYA ANLAŞTI

Elysee Sarayı''ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Biden arasında bir zirve düzenlemeyi taraflara teklif etti ve taraflar söz konusu teklifi prensipte kabul etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar