Uğur Dündar Aziz Yıldırım'a meydan okudu: Ben buradayım gelsin o babayiğit

Uğur Dündar Aziz Yıldırım'a meydan okudu: Ben buradayım gelsin o babayiğit
Fenerbahçe Divan Kurulu açılışında konuşan Uğur Dündar, Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı geçtiğimiz saatlerde başladı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yüksek divan kurulu üyeleri ve Sarı-lacivertli kulübün üyeleri katıldı.

Öte yandan Fenerbahçe Futbol A Takım Teknik Direktörü İsmail Kartal da olağan yüksek divan kurulu toplantısında yer aldı.

Toplantıda ilk sözü alan Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında söylediği sözlere çok sert yanıt verdi.

Dündar şunları söyledi:

“Sayın Başkanın da muhakkak cevabı olacaktır ama ben kendi adıma şunları söyleyebilirim; ben o sözlerin geçici bir rahatsızlık nedeniyle, istem dışı söylendiğine ve maksadını aşan ifadeler olduğuna, sürçü lisan olduğuna inanmak istiyorum. Aksine inansaydım, bu ülkede her gecenin bir sabahı olmayacağını en iyi bilenlerden biriyim. Hayatı tacirlerle, mafyalarla, kaçakçılarla, hırsızlarla, hortumcularla mücadele etmekle geçmiş, tehdit edilmiş, ceket altından tabanca kabzası gösterilmiş, adı onurlu yaşamla özdeş olmuş Uğur Dündar’ın Allah’a borcu olan emanetini almak isteyen o babayiğit neredeyse, çıksın gelsin. Ben buradayım, hodri meydan, bekliyorum.”

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞİTİ

Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlemiş, Ali Koç ve Uğur Dündar'ı şu sözlerle hedef almıştı:

"Genel kurula ve divana gelirim de beni çağıranlar kendi emniyetlerini sağlayacaklar mı? Neler olacağını farkındalar mı? Taraftar 'istifa' diye bağırdı, dağıldılar ve ne yapacaklarını şaşırdılar. Onlara bir şey olmasın diye gitmiyorum. 2021'de genel kurula gidecektik. Maraton tribünün altını ayıracağız dediler. Sonra arabalar karşıya konulacak dediler. 'Üç arabayla gelelim ve alttan yukarı çıkalım.' dedik. Vefa Küçük evet dedi ama akşam üzeri vazgeçtiler. Kendi yaptığım stada 3 arabayla gidemiyorsam, gitmem. Genel kurullara katılmama sebebim bu. Ayıp. Ben giderim. Kendimi de korurum. Ama onlar kendilerini koruyamazlar. Ali Bey, hem nalına hem mıhına... Yönetimin güçsüz." diyen Yıldırım. "Acilen Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifa etmesi lazım. Kulüple uğraşsın. 2018'de genel kurulda yaptığı yanlışlar var. İşlerine gelince bizi çağırıyorlar. Normal şekilde biz yokuz. Pantolonunu çekti. Dalga geçiyorsun. 'Başkan' diye bağırıyorsun. 'Topunuz gelin.' derken kimi kastediyorsun. Bu top kimdir? Mali konularda hep yalan bilgi veriyor. O bana bir şey söyleyemez. Ben ona bir şey söylemeye başlarsam yer yerinden oynar."

Yıldırım ayrıca Dündar'ın Sözcü'de kendisi hakkında yazdığı “Aziz Yıldırım” başlıklı yazısına şu sözlerle tepki göstermiş ve istifaya davet etmişti:

"Uğur Dündar, söylemleri ve eylemleriyle hem Sayın Ali Koç’a, hem de Fenerbahçe’ye zarar vermektedir. Kendisini, bundan kısa bir zaman önce şahsıma bir arkadaşımız aracılığıyla iletmiş olduğu, askerliğimle ilgili “Tweetler atmaya kalkarsam efsaneler kestane olur” sözüyle ne kastettiğini anlatmaya, 23 Haziran 2023 Cuma günü Erman Toroğlu’nun yazısındaki bahsettiği, şahsıma yönelik galiz küfürlerin ima edildiği yazıya cevap vermeye, dışarıdan nasıl gözüktüğünü açıkça görmesi için son mali genel kurulumuzun kaydını tekrar izlemeye ve artık fiili olarak sürdüremediği Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı koltuğundan istifa etmeye davet ediyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar