TV100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın'dan bomba açıklamalar: Hangi savcının Adnan Oktar ile fotoğrafı çıktı

TV100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın'dan bomba açıklamalar: Hangi savcının Adnan Oktar ile fotoğrafı çıktı
TV100 Gece Haberleri programı sunucusu Gökhan Taşkın ‘Sarmal Savcı’ ismini verdiği bir savcı hakkında bomba iddialarda bulundu.

Kara para aklamak, yasa dışı bahis ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklu yargılanan Dilan-Engin Polat çiftinin davasında savcı olarak soruşturmayı yürüten Erzurum'a sürüldükten sonra emekli olan savcı Gökalp Kökçü ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Sızıntı iddialarıyla ilgili HSK soruşturması başlatılan Kökçü’nün dijital materyallerine el konulmuştu.

tv100'de yayınlanan Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın, savcı Gökalp Kökçü'nün evine düzenlenen baskını değerlendirerek, "Bu savcının adı Gökalp Kökçü. Bu sarmal savcı FETÖ’cülerin soruşturmasını kapattı. Adnan Hoca’nın kediciklerinden biri, bu sarmal savcının eşi İrem Kökçü" iddialarında bulundu.

Canlı yayındaki programda konuşan Gökhan Taşkın, konuya ilişkin şu iddiaları öne sürdü “Bu gece size bambaşka bir haberden söz edeceğim. ‘Sarmal savcı’ adını ben koydum. Son dönemde bu sazan sarmalı dolandırıcılığını çok konuştuk. HSK’nin önünde de raporlarda da var. Suçlamalar da var ithamlar da var. Yürütülen bir soruşturma da var. Bugünkü gelişme bu sarmal savcı dediğim savcının evine yapılan bir baskın. Hatta artık hukukçu diliyle söyleyeyim evindeki dijital materyaller, yazışmalar, telefonlar da dahil hepsine el konulması için müfettişlere rapor sunulmuş. Sazan gibi birileri atlıyor.”

OKTAR İLE AYNI FOTOĞRAF KARESİNDE İDDİASI

Neden sarmal savcı dediğini de açıklayan Taşkın, “Bazı sözde meslektaşlarım da var sazan gibi atlıyorlar. Bir şeylerin içine üstüne, sanki bir şey varmış gibi. Dilan-Engin Polat, kediciklerle ünlü Adnan Hoca, bir savcı neden bir fotoğraf karesinde?” diye konuştu.

ADI İLK KEZ HRANT DİNK CİNAYETİNDE ANILDI

Hrant Dink suikastini de hatırlatan Taşkın, savcının adını ilk o zaman duyduğunu belirterek, “O zaman adını ilk kez duyduk bu sarman savcının adını. Adını veriyorum artık. Bu savcının adı Gökalp Kökçü” dedi.

DİKKAT ÇEKEN TUZLASPOR DETAYI

Taşkın, Dilan-Engin Polat davası ve Tuzlaspor meselesi gibi önemli olaylara adının karıştığı belirtilen Gökalp Kökçü'nün eşi İrem Kökçü'nün yurt dışına kaçışları ve bu süreçteki finansmanı da soru işaretleriyle dolu olduğunu öne sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar