Almanya'yı sel vurdu!

Almanya'yı sel vurdu!

Almanya'nın güneybatısındaki Saarland eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, sel ve su baskınları önemli hasara yol açtı. Başbakan Olaf Scholz, selin etkilediği bölgelerde incelemelerde bulundu.

Almanya'nın Fransa sınırındaki Saarland eyaletinde şiddetli yağışlar, sel ve su baskınlarına neden oldu. Eyaletin başkenti Saarbrücken başta olmak üzere çeşitli bölgelerde cadde, sokak ve evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Kurtarma ekipleri, mahsur kalanları botlarla tahliye ederken, itfaiye de binlerce yardım çağrısına cevap verdi. Yolların birçoğu trafiğe kapandı ve demiryolu trafiğinde de aksamalar yaşandı.

aw207320-01.jpg

Alman Hava Durumu Servisi (DWD), son 24 saat içinde metrekare başına 100 litreye kadar yağmur yağdığını duyurdu. Eyalet yetkilileri, bu tür sel felaketlerinin 20 ila 50 yılda bir meydana geldiğini belirtti.

aw207320-06.jpg

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Saarland Eyalet Başkanı Anke Rehlinger ile birlikte eyaletin başkentine bağlı Kleinblittersdorf köyünü ziyaret etti. Scholz, selin doğanın sahip olduğu gücü ve yol açabileceği yıkımı gösterdiğini belirterek, "Maalesef bu tür büyük doğal afetlerle ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu nedenle şimdi ne yapılması gerektiğine bakacağız" dedi. Scholz, eyalete federal yardım sözü verdi.

aw207320-04.jpg