Türkiye’nin en büyük fast food devinin halka arz tarihi belli oldu

Türkiye’nin en büyük fast food devinin halka arz tarihi belli oldu
Tab Gıda, Türkiye’nin en büyük fast food zinciri olan Burger King’in de sahibi olan şirket halka arz sürecini başlatarak yatırımcılara hisselerini sunmaya hazırlanıyor.

Halka arz, 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ve hisseler 130 lira fiyatla satılacak. Halka arzda 52 milyon 500 bin adet pay satışa sunulacak ve şirketin piyasa değeri yaklaşık 6,8 milyar lira olacak.

Halka arzın amacı, şirketin büyüme planlarını finanse etmek ve sermaye yapısını güçlendirmektir. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirle yeni restoranlar açmayı, mevcut restoranları yenilemeyi ve dijital altyapısını geliştirmeyi hedefliyor.

Şirket, Türkiye’de Burger King’in yanı sıra Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markalarının da lisans sahibidir. Şirketin 2020 yılında 2,8 milyar lira ciro elde ettiği ve 1.100’den fazla restoran işlettiği biliniyor.

Halka arzda yüzde 60’lık bir indirim uygulanacak ve yatırımcılara hisseleri piyasa değerinin altında alabilme imkanı sunulacak.

Halka arzın başarıyla tamamlanması halinde Tab Gıda, Borsa İstanbul’da işlem gören en büyük gıda şirketi olacak. Halka arzla ilgilenen yatırımcılar, başvurularını 18-19-20 Ekim tarihlerinde yapabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar