Bankalardan rekor mevduat faizi! İşte 100 bin liranın getirisi

Bankalardan rekor mevduat faizi! İşte 100 bin liranın getirisi
Son günlerde, bankaların 3 aylık mevduat faiz oranları yüzde 48 seviyelerine kadar yükseldi. Bu da, parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için cazip bir seçenek haline geldi.

Bankalar, yatırımcı çekmek ve rekabet etmek için mevduat faiz oranlarını arttırmaya devam ediyor. Peki, 100 bin lirasını bankaya yatıran bir kişi 3 ayda ne kadar faiz geliri elde edebilir? Bu sorunun cevabı, bankanın sunduğu faiz oranına ve hesap türüne göre değişiyor.

Örneğin, 100 bin lirasını 92 günlük mevduat hesabına yatıran bir kişi, yüzde 45.5’lik faiz oranı ile 3 ayın sonunda 10 bin 705 TL getiri elde edebilir. Ancak, bu hesapta vergi kesintisi de yapılıyor. Bu nedenle, net getiri daha düşük olacaktır.

Bankalar, müşterilerine farklı seçenekler de sunuyor. Örneğin, kur korumalı mevduat hesabı, döviz kurlarındaki dalgalanmalardan korunmak isteyenler için uygun bir alternatif olabilir. Ayrıca, internet bankacılığı üzerinden hesap açanlar, daha yüksek faiz oranlarından da yararlanabilir. Banka şubelerine giderek de özel faiz oranları talep edilebilir.

Mevduat faizleri, yatırım araçları arasında en güvenli ve en kolay olanlardan biridir. Ancak, yüksek faiz oranları da enflasyon riskini arttırabilir. Bu nedenle, yatırım kararı verirken, piyasa koşullarını ve alternatif seçenekleri de göz önünde bulundurmak gerekir.

YÜZDE 46'LARA KADAR YÜKSELTTİ

Bankalar 32 günlük 92 günlük olacak şekilde mevduat faiz oranlarını müşterilerine sunmaya devam ediyor. Bir aylık mevduat faiz oranını yüzde 43 seviyelerine kadar çıkartan bankalar 92 günlük faiz oranlarını ise yüzde 46'lara kadar yükseltti.

Bankalar müşterilerine özel mevduat faiz oranları da sunuyor. İnternet bankacılığından hesap açmadan önce banka şubesine gidip daha yüksek faiz oranları da alabilirsiniz.

100 BİN LİRALIK MEVDUAT FAİZ HESAPLAMA

Peki 100 bin lirası olan vatandaş parasını bankaya yatırdığında ne kadar faiz getirisi elde edecek?

İşte örnek tablo...

100 bin lirasını mevduat faiz hesaplarından 92 günü seçen kişi yüzde 45.5'lik faiz oranı ile 3 ayın sonunda 10 bin 705 TL getiri elde etmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar