Türkiye'den Gazze hamlesi: MİT ile Hamas bir araya geldi!

Türkiye'den Gazze hamlesi: MİT ile Hamas bir araya geldi!
Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyet ile Doha'da bir araya geldi. Görüşme kapsamında, esir takası ve Gazze'deki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyetle Doha'da bir araya geldi. Toplantıda öne çıkan başlıklardan biri, esir takası oldu. Görüşmeler, Gazze'deki son gelişmeleri de ele alarak taraflar arasında önemli bir diyalogun sürdürülmesine olanak tanıdı.

GAZZE İLE İSRAİL ARASINDAKİ GERİLİM ARTIYOR...

Gazze Şeridi'nde ve Filistin genelinde yaşanan çatışma ve saldırılar devam ediyor. İsrail'in hava ve topçu saldırıları, Filistinliler arasında büyük korku ve endişe yaratıyor. Sivil yerleşim birimleri, altyapı tesisleri ve kamu binaları da dahil olmak üzere birçok hedefe yönelik yoğun bombardımanlar sonucu can kayıpları ve yıkım artıyor.

2.jpg

Saldırılar, uluslararası toplumun endişesini artırırken, bölgedeki insani krizin derinleşmesine de katkıda bulunuyor. Özellikle Gazze Şeridi'nde yaşayan siviller, sürekli bir tehdit altında oldukları için günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyorlar. Acil tıbbi yardıma, gıda ve temel insani ihtiyaçlara erişimleri kısıtlanmış durumda.

MİT İLE HAMAS DOHA'DA GÖRÜŞTÜ

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyetle Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi. Görüşme, esir takası, Gazze'deki gelişmeler, ateşkesin sağlanması, ve kuşatmanın sona erdirilmesi konularını kapsadı.

3.webp

Ayrıca, Filistin halkına insani yardımın ulaştırılması için neler yapılabileceği de görüşüldü.

Toplantıda, bölgede istikrarın temeli olarak vurgulanan bir diğer konu ise başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması oldu.

36-001.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar