Halk robota karşı: New York'un Polis Robotu görevden alındı

Halk robota karşı: New York'un Polis Robotu görevden alındı
ABD'de bulunan New York metrosunda görevlendirilen polis robotu K5 merkeze geri çekildi. Yetkililer robotun istenilen etkiyi yaratamadığını açıkladı.

ABD'nin New York şehrinde bulunan metro sistemine sunulan ancak ilgi görmeyen güvenlik robotu K5, kısa bir süreliğine devreye girdikten sonra hizmet dışı kaldı. Belediye Başkanı Eric Adams'ın güvenlik tedbirlerini artırma amacıyla tanıtılan K5, istenilen etkiyi yaratamadığı ve vatandaşların robota zarar verdiği gerekçesi ile polis merkezine geri çekildi.

resim-2024-02-04-110621461.png

K5 METRODA İNSANLARI KORUYACAKTI

Nisan 2023'te tanıtılan K5, metro istasyonlarında devriye gezip tehditlere karşı tarama yapmayı, yolculara yardımcı olmayı amaçlıyordu. Belediye Başkanı Adams, robotun asgari ücretin altında bir maliyetle şehre kazandırılmasını övgüyle karşılamıştı.

Ancak Times Meydanı istasyonundaki kısa deneme sürecinden sonra robot sessizce hizmetten çekildi. Toplum arasında karışık tepkilere neden olan robot, teknik zorluklarla ve etkileşim eksikliğiyle mücadele etti. Özellikle, robotun hareketliliği ve bazı kullanıcılar tarafından olumsuz bir şekilde karşılanan tasarımı, beklenen ilgiyi çekemedi.

13814682-092223-wabc-nypd-k5-robot-img.jpg

VATANDAŞLAR ROBOTUN GİDİŞİNDEN MUTLU

Robotun deneme süresi Aralık 2023'te sona erdi ve o tarihten beri bir vitrinde atıl bir şekilde bekliyor. Belediye Başkanlığı sözcüsü, robotun pilot programını tamamladığını ve şu anda şehrin bir sonraki adımlarını değerlendirdiğini belirtti.

Şehrin vatandaşları ise robotun ayrılmasından dolayı herhangi bir üzüntülerinin olmadığını, hatta oluşan mahremiyet endişelerinin ortadan kalktığı açıklandı. Vatandaşlar robotun distopik bir gözetleme simgesi olduğunu düşünüyordu.

22ny-robocop-mqwh-videosixteenbynine3000.jpg

ROBOTUN BİR SONRAKİ GÖREVİ MEZARLIK

Robotun bir sonraki görev yerinin hakkında belediye sözcüsü tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak iddialara göre robot mezarlıkta gece saatlerinde vardiyaya çıkacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar