Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

04-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

'SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SADAKA DAĞITMA YERİ DEĞİL'

Her gün birkaç şehirden emekli derneklerinin protesto sesleri yükseliyor. Elazığlı emekliler, emekli maaşlarına yapılan %49.5'lik zammı protesto etti ve "Emekliyi sadakaya muhtaç ettiniz" şeklinde tepki gösterdi. Ayrıca, holdinglerin vergi borçlarının silinmesine para bulunurken, emekliye de sadaka dağıtıldığı eleştirisi yapıldı.

Emekli derneklerinin çeşitli şehirlerden sık sık protesto ettiği, "Emekliyi sadakaya muhtaç ettiniz" şeklindeki yakınmalar giderek artmaktadır. Elazığlı emekliler, %49.5'lik bir zamla en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesini protesto ettiler. Bu artış, enflasyonun alım gücünü her gün azaltmasıyla birlikte emeklilerin zorlu ekonomik koşullarını daha da zorlaştırmaktadır. Emeklilerin tepkisi, holdinglerin vergi borçlarının silinmesine para bulunmasına rağmen, kendilerine sadaka verilmesine tepki göstermeleriyle yansımaktadır.

Emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun "sadaka dağıtma yeri olmadığını" vurgulayarak, emekli maaşlarındaki artışların TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının gerisinde kaldığını dile getirmişlerdir. Elazığ'da Bağımsız Emekliler Sendikası ve Türkiye Emekliler Derneği üyeleri, emekli maaşlarını protesto etmek için bir araya gelmişlerdir.

Bu protestolar, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi talebiyle yapılmıştır. Emekli vatandaşlar, uzun yıllar vergi ödemiş olmalarına rağmen, hak ettikleri maaşları alamamaktan şikayetçidirler. Özellikle gelir adaletsizliği ve emekliler arasındaki uçurumun giderek artması büyük tepkilere neden olmaktadır. Emekliler, yaşadıkları zorlukları ve hak kayıplarını protesto etmek için birlikte hareket etme kararı almışlardır.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar