Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü yeniden ertelendi

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü yeniden ertelendi
Alper Gezaravcı ve beraberinde ki astronotların olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 Şubat'a ertelenen dönüş yolcuğu, yeniden ertelendi.

SpaceX'in Alper Gezaravcı ve beraberindeki astronotların dönüşü, olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 Şubat'a ertelenen yolculukları, bir kez daha ertelendi.

DÖNÜŞ TARİHİ BELLİ OLDU...

Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması en erken 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleşeceğini belirtilmişti. Ancak ertlenen dönüş yolculuğu yeniden ertelendi...

SpaceX, Türk mühendis Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Ax-3 misyonu ekibinin dönüşünün, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün daha ertelendiğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Dragon'un Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması için en erken tarih 6 Şubat olarak belirlendi.

23.webp

Bu gelişme, planlanan dönüşün bir kez daha ertelenmesiyle beraber Alper Gezeravcı ve Ax-3 misyonu ekibinin yeryüzüne geri dönüşünün biraz daha gecikeceği anlamına geliyor. Olumsuz hava koşulları, güvenli bir dönüş için gerekli olan kritik faktörlerden biri olduğundan, SpaceX'in bu erteleme kararı güvenlik önlemlerinin önceliğini yansıtıyor.

Uzay araştırmaları ve insanlı uzay uçuşlarıyla ilgili bu tür gecikmeler, her zaman beklenen durumlardır ve uzay ajansları tarafından titizlikle takip edilir. Ekipmanın ve astronotların güvenliği her zaman öncelik olduğundan, olumsuz hava koşulları veya teknik sorunlar gibi faktörlerle karşılaşıldığında, dönüş tarihleri değişebilir.

1.webp

15 GÜNDÜR UZAYDA

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) 15 gündür bulunmakta olup, bu süre içinde 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirmiştir. Gezeravcı'nın uzaya taşındığı araç, 16 Ocak tarihinde ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar