Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında ne kadar para toplandı?

Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında ne kadar para toplandı?
Televizyon Yayıncıları Derneği, bütün televizyon kanallarında olarak olarak yayınlanan Türkiye Tek Yürek isimli bağış kampanyasını başlattı. Depremde zarar gören şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için başlatılan kampanyada ünlü isimler ve iş dünyası bir araya geliyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 10 şehirde hayatı yaşanamaz hale getirmesinin ardından Türkiye Tek Yürek ortak yayın ile yardım gecesi düzenleniyor. Ünlü isimler yapılan yardımları koordine ederken, iş dünyasından pek çok isim de bağlantı ile kampanyaya eşlik ediyor. 20:00''de başlayan bağış kampanyası STAR, ATV, KANAL D, SHOW, TV8, FOX, TRT, KANAL 7 ve SZC TV  kanallarından yayınlanıyor.

YAYINA İLK BAĞLANAN ERDOĞAN OLDU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayına bağlanarak yaptığı açıklamada: "Topyekün milletimizin gayretiyle çalışmalar hızlandırılmıştır. Gönüllüsüyle, sivil toplum kuruluşlarıyla herkese saygımı sunuyorum. Yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Enkaz altıda inşallah tek bir insanımızı bırakmayacağız. Hiçbir insanımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.Mart ayında 30 bin konutun temelini atarak inşaata başlıyoruz. Bir yıl içinde insanların oturabileceği konutları teslim etmeye çalışacağız. İnşallah bugünki kampanyada toplanacak parayla birlikte her kuruş depremzedeler için kullanılacaktır." dedi 

BAĞIŞ YAYINININ SUNUCULARI KİMLER?

Türkiye Tek Yürek Kampanyası sunuculuğunu, Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu ve Didem Arslan Yılmaz üstleniyor.

Şu ana kadarki bağışlar:

Zirve Holding Turkuvaz Medya: 700 milyon TL
Türk Telekom: 2 milyar TL
Borsa İstanbul Grubu: 2 milyar TL
Cengiz Holding: 2.5 milyar TL
TMSF: 2 milyar TL 
Halkbank: 7 milyar TL 
Turkcell: 3.5 milyar TL 
Vakıfbank: 12 milyar TL
Ziraat Bankası 20 milyar TL
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası: 30 milyar TL

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar