Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında gizli gerçek ortaya çıktı!

Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında gizli gerçek ortaya çıktı!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Televizyon Yayıncıları Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında birçok şirket cömert bağışlarda bulunmuştu. Yapılan bağışlarla alakalı gerçek sonradan ortaya çıktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde 35 bin 418 can kaybına yol açan depremlerin ardından, bölgedeki vatandaşlar için başlatılan bağış kampanyası ortak yayın ile birçok televizyon kanalında yayına başladı.

Geceye pek çok ünlü isim katılırken, iş dünyasından da yoğun bir ilgi gösterildi. Peşi sıra gelen milyar liralarca bağışlar izleyicileri sevindirirken, bağışlar hakkındaki gerçek sonradan ortaya çıktı. 

BÜTÜN BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞECEK

Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yardımda bulunan şahıs veya kurumların yardım tutarlarının vergiden düşüleceğini açıkladı. Söz konusu kararı öğrenen vatandaşlar, hali hazırda her yıl milyarlarca lira vergi ödeyen büyük şirketlerin yaptığı bağışların hiçbir anlam taşımadığını iddia etti. 

"BİR CEPTEN ALIP DİĞERİNE KOYDULAR"

Geceye bilhassa özel sektöre  ait şirketlerin bağış yapması beklenirken, yapılan bağışların çok büyük kısmı devlet kurumlarından geldi. Geliri hazineye bağlı olan Merkez Bankası, kamu bankaları, TMSF ve Borsa İstanbul gibi diğer devlet kuruluşlarının yaptığı yüklü bağışlar ise sosyal medyadaki kullanıcılar tarafından "bir cepten alıp diğerine koymak" şeklinde yorumlandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar