Depremden etkilenen şehir sayısı 11'e yükseldi: İşte afet bölgesi ilan edilen yeni şehir

Depremden etkilenen şehir sayısı 11'e yükseldi: İşte afet bölgesi ilan edilen yeni şehir
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı 10 şehire yeni bir il daha eklendi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erzincan'ın da deprem bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis şehirlerinde ciddi can kayıplarına yol açarken, depremin 10. gününde bir şehir daha deprem bölgesi ilan edildi.

ERZİNCAN DA DEPREM BÖLGESİ OLDU

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11''inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir" dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞAMIŞTI

Erzincan, günümüze kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük can kaybına yol açan felaketine ev sahipliği yapıyordu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybının 35 bin 418''e yükselmesi, 1939''da meydana gelen Erzincan Depremi''ndeki can kaybını da geride bırakmış durumda. 

Her ne kadar Erzincan''da son yaşanan iki büyük depremin ardından bir can kaybı yaşanmamış olsa da, bazı binalarda yapısal hasar ve çöküntü meydana geldi. Erzincan''dan gelen depremzede haberlerinin artmasının ardından "deprem bölgesi" ilan edilen 10 şehire son olarak Erzincan da dahil edildi.

Bu karar sonrasında başta bankalar olmak üzere birçok kurumun "mücbir sebep" uygulamalarından Erzincan''da ikamet eden ve depremden etkilenen vatandaşlar da faydalanabilecek. 

Çelik''in deprem üzerine yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar ise şu şekilde...

10 il olarak zikrediyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ da depremde etkilenmesi bakımından afet bölgesi olarak değerlendirecek. Bundan sonra 11 il olarak zikredeceğiz.

Büyük milletimiz hem afet bölgesindeki yaraları sardı hem de yurtdışından gelen ekiplerle bir lokmasını bile paylaştı. Böylece asaletimizi tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk.

''Hatay''da baraj yıkıldı'' gibi bir haber en büyük yalanlardan, en yıkıcı tavırlardan birisi olarak kayıtlara geçti. Hukuki açıdan gereğinin yapılması için girişimler ortaya koyuluyor.

Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Neredeyse 200 binden fazla vatandaşımız başka illere nakledilmiş oldu.

(Deprem yardımları) 10''ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor.

Depremzede tüm çocuklar devletimizin koruması altındadır, çocuklarımız sahipsiz değildir.

Sınır kapıları açıldı, Hatay''a daha çok Suriyeli geliyor" yalanı ortaya atıldı. Bu kadar vahşi, sorumsuz ve gayriahlaki bir açıklama daha olamaz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar