Türkiye aşiret gelini gibi paraya para demeyecek yerin altından fışkırıyor

Türkiye aşiret gelini gibi paraya para demeyecek yerin altından fışkırıyor
Türkiye’deki jeotermal enerji sektörü son yıllarda yatırımcıların büyük oranda dikkatini çekiyor. JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, bugüne kadar yapılan yatırım tutarının 7 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal enerji santrallerinin (JES) inşası için bugüne kadar yapılan yatırımların 7 milyar dolara ulaştığını ve planlanan yatırımlarla bu tutarın 5 yıl içinde 15 milyar dolara çıkacağını duyurdu.

jeotermal-enerji-1.jpg

Türkiye'de jeotermal enerji sektörü, yenilikçi teknoloji uygulamaları ve yabancı yatırımcıların ilgisiyle dikkat çekiyor. JES yatırımlarında kullanılan modern teknolojiler, jeotermal enerjinin elektrik üretimi yanında ısıtma ve soğutma gibi alanlarda da kullanılmasını sağlayan entegre sistemler ve yenilikçi depolama teknolojileriyle sektörde öncü konumda.

0006961-jeotermal-enerji-nedir.jpg

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, Türkiye'deki JES yatırımlarının dünyanın en yeni ve modern teknolojilerini kullandığını belirtti. Son 15 yılda edinilen tecrübenin yatırımcılar için önemli bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Şentürk, Türkiye'nin jeotermal santral yatırımlarının 4 bin megavat elektrik (MWe) seviyesine ulaşacağını ifade etti.jeotermal-enerji.jpg

Şentürk, JES'lerin atıksız elektrik üretimi konusunda "en temiz" santraller olduğunu vurgulayarak jeotermal kaynaklı enerji üretim tesislerinden elde edilen lityuma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin lityum rezervleri açısından 25'inci sırada yer aldığını belirten Şentürk, lityum talebinin artmasıyla bu maddeye yönelik çalışmaların da önem kazandığını ifade etti.

yytt.jpg

YATIRIMLAR 7 MİLYARA ULAŞTI

Şentürk ayrıca, mevcut durumda 65 lisanslı JES'in 1691 megavat seviyesinde elektrik kurulu güçle hizmet verdiğini ve bu santrallerin inşası için bugüne kadar yapılan yatırım tutarının 7 milyar dolara ulaştığını belirtti. Gelecek 5 yıl içinde planlanan yatırımlarla bu tutarın 15 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi.

Şentürk, Türkiye'nin jeotermal kaynaklarının Ar-Ge ve finansal destekle gelecekte önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak, yerli üretimin ve teknolojinin geliştirilmesinin maliyet avantajı sağlayacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar