Türk Hava Yolları, 50 bin TL maaşla kabin memuru alacak! Binlerce personel alımı için başvuru şartları belli oldu

Türk Hava Yolları, 50 bin TL maaşla kabin memuru alacak! Binlerce personel alımı için başvuru şartları belli oldu
Türk Hava Yolları (THY), 8 bin kişilik personel alımı yapacağını açıkladı. İşte binlerce personel alımı için başvuru şartları...

THY her yıl genişlemeye devam ediyor. 2024 yılında kadrosuna 8 bin yeni personel almayı planlıyor; bu alımların büyük çoğunluğu kabin memurlarından olacak.

ORTALAMA MAAŞ 50 BİN LİRAYI BULACAK

THY, kabin memuru olarak çalışan personeline diğer hava yollarından oldukça yüksek maaşlar ödeyerek tecrübelerine göre 35 ile 40 bin lira arasında maaş fırsatı sunuyor. Ayrıca, kabin ekipleri 4 aylık aralarla birer maaş ikramiye alıyor ve yıllık hesaplamalarda aylık gelirleri 50 bin lirayı çıktığı belirtildi. Bu dolgun maaşlar nedeniyle THY'nin kabin memurluğu ilanlarına yüz binlerce başvuru yapılıyor.

600 PİLOT ALINACAK

THY, 8 bin kişilik personel alımının 600 kişilik kısmını pilotlardan oluşturacak. Personel alımları Nisan 2024'te başlayacak ve büyük çoğunluğu kabin görevlileri ile havalimanı çalışanlarından oluşacak. Başvuruların online olarak yapılması planlanıyor.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 2024 yılı hedeflerini açıkladı. Bolat, çalışan sayısını yüzde 10 artırmayı ve 8 bin personel almayı planladıklarını belirtirken, bunlardan 600'ünün pilot kadrosunda olacağını ifade etti. Ayrıca, şirketin 11 ülkede 10 milyon turist taşımayı ve 30 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini de dile getirdi.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Kabin memuru pozisyonu için başvuracak adaylarda aranan şartlar; kadın adaylarda 1.60 ile 1.80 arasında, erkek adaylarda ise 1.70 ile 1.90 arasında değişen boy kriterleri ile sözlü iletişimde İngilizce yeterliliği ve vücutta görünür iz bulunmaması gibi özelliklerdir.

Kabin memuru pozisyonuna başvuracak adaylardan hizmet sektörü tecrübesi veya havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları bekleniyor. İyi derecede İngilizce bilgisinin yanı sıra ikinci bir yabancı dil bilmenin tercih sebebi olduğu vurgulanıyor. Mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul düzeyinde belirtilse de zaman zaman lise mezunu adayların da kabul edilebildiği belirtiliyor. Yurt dışındaki lise ve üniversitelerden mezun olan adayların denklik işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, kadın adayların boyu 160 ile 180 cm arasında, erkek adayların ise 170 ile 190 cm arasında olması gerekiyor. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar