Milyonlarca kişiye iş imkanı: KPSS şartsız 37 bin memur alımı

Milyonlarca kişiye iş imkanı: KPSS şartsız 37 bin memur alımı
Şubat 2024 memur alımları yayınlandı! KPSS ve KPSS'sz personel alım yapılacağı açıklandı. KPSS şartsız 37 bn kamuya personel alımı yapılacak. İşte detaylar...

Bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler ve kurumların yayınladığı ilanlar kapsamında 37 milyar 289 milyon kişiye iş imkanı sunuluyor. Bu çerçevede kamu kurumları, önlisans ve lisans eğitimini tamamlamış memur alımı gerçekleştiriyor. Kamu sektörü çalışanlarının istihdamında ilkokul mezunlarına da yer verilecek.

Belediyelerin memur alımları ile İŞKUR'un ilanları çerçevesinde eşleştirme duyuruları yapılmaktadır. Şubat ayında önemli ilanlar geldi ve yeni Kamu Personel Alımı ile Personel Alımı İlanları Şubat ayı sonunda açıklandı.

Bu kapsamda uzun süredir beklenen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilanı yayımlandı. KPSS Tercih Kılavuzu kullanılarak 5,500 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ise 35 bin personel alacak ve bu kapsamda 8 bin doktor ve 15 bin hemşire istihdam edilecek.

2024 Şubat güncel kamu ilanlarına ilişkin duyurular yapıldı ve 2023 yılında olduğu gibi kamuya yönelik yüzbinlerce yeni alımın 2024 yılında da devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar