Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2024? Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2024? Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı?
Sağlık Bakanlığı'nda istihdam edilecek olan personel sayısı açıklandı. Sayının açıklanmasının ardından gözler başvurulara çevrildi. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2024? Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı?

Cumhurbaşkanı kararıyla 2024 yılında istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı belirlendi. Toplamda 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla bu istihdamı gerçekleştirecek. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman 2024? Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2024 yılında uygulanmak üzere belirlenen sözleşmeli sağlık personeli sayısı şu şekildedir:

  • 23 bin 464 uzman tabip
  • 3 bin 498 tabip
  • 25 sağlık memuru
  • 9 ebe
  • 2 hemşire
  • 1 diyetisyen
  • 1 sağlık teknikeri

Bu kapsamda, 1 Ocak itibariyle geçerli olacak şekilde toplamda 27 bin sağlık personeli istihdam edilecektir. Ancak, Sağlık Bakanlığı personel alımına dair başvuru tarihleri henüz netlik kazanmamıştır. Resmi bir açıklama yapıldığında, başvuru tarihleri ve diğer detaylar da duyurulacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar