Tunç Şatıroğlu'ndan düşüş açıklaması: Alım yapmayın, bekleyin!

Tunç Şatıroğlu'ndan düşüş açıklaması: Alım yapmayın, bekleyin!
Ekonomi piyasaları analisti Tunç Şatıroğlu, yatırım araçlarının bu haftaki seyriyle ilgili önemli değerlendirmede bulundu. Dolar ve altın için, vatandaşları uyardı.

TUNÇ ŞATIROĞLU: ALIM YAPMAYIN, BEKLEYİN!

Dolar ve euro yeni haftaya yükselişle başladı. Altın ise düşüşünü sürdürüyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, yatırım araçlarının, bu haftaki seyri ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Ayrıca önemli tespitler yaptı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“FED Başkanı Jerome Powell bir konuştu piyasalar tepetaklak oldu. Aslında yeni bir şey de söylemedi. Daha fazla şahin algılandı ama farklı bir şey konuşmadı. FED faiz artırımlarına devam edecek. En az 2 veya 3 ay enflasyonda düşüş olmadan faiz artırımlarından vazgeçilmeyecek. Piyasalardaki iyimserlik tersine döndü. Dolar kurunda dolar endeksinin artması ile bir ilişki artık yok. Dolar kuru artık bir serbest piyasa değil. Dünyada istediğin gelişme olsun arkadan satış yapıp piyasayı kontrol ediyorlar. Eldeki rezerv tükenene kadar bu böyle devam eder. Bunun bir sonu elbette gelecek. Alın dolarınızı bekleyin.

"O ZAMAN ALIM YAPARSINIZ"

Hatta KKM’ye değil paranızı dolara faiz verecek hesaplara yatırın. Dolar kuru bir yerden sonra sıçrayacaktır ve o zaman kazançlı çıkarsınız. Ons altında 1.725 dolar seviyesi hedeflenecek. Orası görüldükten sonra tekrar yukarıyı hedefler mi bilemiyorum. ABD 10 yıllıklarda düşüş başlarsa o zaman ons altında yükselişler olabilir ama bu nereye kadar gider? Bu piyasa şartlarında altın fiyatlarının anormal bir yükselişi çok büyük sürpriz olur. Gram altıncılar herhangi bir şey yapmıyorlar. Ellerindeki gram altınları tutsunlar yeter. Gram altın almak isteyenler 1-2 gün beklesinler ve düşüş tamamlansın. O zaman alım yaparsınız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar