Tüm Türkiye’nin konuştuğu Karabük Üniversitesi’nden ilk açıklama geldi: Süregelen bir durum

Tüm Türkiye’nin konuştuğu Karabük Üniversitesi’nden ilk açıklama geldi: Süregelen bir durum
Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerle birlikte olan Türk öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastanelere başvurduğu iddiası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. İddiaların arka arkası kesilmezken, Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Batuhan Atal’dan açıklama geldi.

Karabük Üniversitesi'nde Afrika uyruklu öğrencilerin Türk öğrenci sayısını aşması ve bu öğrencilerin diğerlerine HPV ve HIV bulaştırdığı iddiaları gündemi sarsmıştı.

Şehir ve üniversite, bu iddiaların ardından daha birçok iddia daha gündeme geldi. Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Batuhan Atalı, 12punto'dan Kübra Karasu'ya yaptığı açıklamada, iddialara yanıt verdi.

Atalı, okuldaki iddialarla ilgili olarak, "Ben şahsen bu olayları daha öncesinde hiç duymadım ve dolaylı yollardan da duyum almadım. Bir anda böyle olayların paylaşılması düşündürücü. Karabük küçük bir yer, bir sıkıntı olsa hemen duyulur" ifadelerini kullandı.

Kendisinin iddiaları duymadığını belirten Atalı, iddiaların öğrenciler arasında şakınlık yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya ise "elbette" yanıtını verdi.

Atalı, olayların bir anda ortaya çıkmasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Bu iddialar birer provokasyon da olabilir öğrenciler arasında kasıtlı bir karışıklık yaratma amacı da olabilir, resmi kurumlardan gerekli açıklama yapıldı ve gerek duyulursa yine yapılır" şeklinde konuştu.

AŞILAR YAPILIYOR

Yabancı uyruklu öğrencilerin HPV ve HIV bulaştırdığı iddialarına cevap olarak Atalı, öğrencilerin sağlık testlerinin yapıldığını ve gereken aşıların da yapıldığını belirtti. Sağlık açısından böyle bir olay olsa bile üniversitenin gereken açıklamayı yapacağını ve önlemleri alacağını vurguladı.

“ONLARI DA DÜŞÜNMEK LAZIM”

Doğru olanın yabancı öğrencilere zarar vermeden hareket etmek olduğunu söyleyen Atalı,, "Bizim hem bölüm olarak hem kulüp olarak yabancı arkadaşlarımız mevcut biliyorsunuz. Böyle bir olayda onları da düşünmek lazım, doğru olanı; onlara zarar vermeden hareket etmektir" dedi.

Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının diğer üniversitelere göre fazla olmasıyla ilgili Atalı, yorum yapmadığını belirterek, "Çünkü bu önceki yıllardan süregelen bir durum" dedi.

Atalı, son olarak, birçok öğrencinin milliyetçi duygularla hareket ettiğini ve bu nedenle tarafsız ve doğru bir yol izleyemediklerini ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar