Grip olduğunu sandı ama hayatının şokunu yaşadı: Aylardır yataktan kalkamıyor

Grip olduğunu sandı ama hayatının şokunu yaşadı: Aylardır yataktan kalkamıyor
Antalya'da yaşayan Serkan Özdemir, sabah işe gitmek için yataktan kalkmak istediğinde bacaklarını hissetmediğini fark etti. Başta soğuk algınlığı geçirdiğini düşünen Özdemir, hastaneye gittiğinde neye uğradığını şaşırdı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve bir ayakkabı mağazasında satış danışmanı olarak çalışan 46 yaşındaki Serkan Özdemir'in başına gelenler ile hayatının şokunu yaşadı.

24 Aralık günü işten çıktıktan sonra evine dönen Özdemir, dinlenmek amacıyla koltuğa uzanıp uyuyakalırken, sabah işe gitmek için kalktığında bacaklarının tutmadığını fark etti.

İlk başta soğuk algınlığı şüphesine kapılan Özdemir, 2 gün boyunca grip ilacı alıp dinlendikten sonra idrarını tutamama sorunuyla karşılaşınca Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan nörolojik kontroller sonucunda, Özdemir'e "Parapleji: Omurilik felci" teşhisi konuldu. Ancak hastanede fizik tedavi için yer olmadığı gerekçesiyle sadece ilk müdahale yapıldıktan sonra taburcu edildi.

65fe7dde6760b0d4ec99ac76.webp

TEKERLİKLİ SANDALYE İLE HAREKET EDİYOR

Tek başına yaşadığı evinde yatağa bağımlı kalan Özdemir, ne yapacağını şaşırdı. Bir gecede hayatı değişen Özdemir, arkadaşlarının yardımıyla yaşama tutunmaya çalışıyor. 3 aydır fizik tedavi sırası bekleyen Özdemir, kaslarının iyice erimemesi için oturduğu yerde bacaklarını hareket ettiriyor. Son olarak arkadaşının getirdiği tekerlekli sandalye ile evde hareket etme şansı bulan Özdemir, çok özlediği sokakları pencerenin önünden izleyebiliyor. Şu an hiçbir geliri olmayan, bu nedenle özel olarak fizik tedavi alamayan Özdemir, ayağa kalkmak için bir an önce tedavi alabilmek istiyor.

65fe7d9c6760b0d4ec99ac6a.webp

FİZİK TEDAVI İÇİN SIRA BEKLİYOR

Bu zorlu süreçte yaşadıklarını anlatan Özdemir, "İşten geldikten sonra dinlenmek için oturduğum koltukta uyuyakalmışım. Sabah kalktığımda bacaklarımı hissetmedim ve kalkamadım. İlk başta grip sandım, ama durumum giderek kötüleşti. Şu anda fizik tedavi için sıra bekliyorum, ama gelirim olmadığı için özel tedavi alamıyorum" dedi.

65fe7d9c6760b0d4ec99ac6c.webp

“3 AY ÖNCE SAPASAĞLAM BİR İNSANDIM”

3 ay içerisinde hayallerinin bile değiştiğini aktaran Özdemir, şunları söyledi: “Yalnız yaşıyorum. Kas kaybı yaşamamak için tek başıma yapabildiğim kadar bacaklarımı çalıştırmaya çalışıyorum. Sabah bir arkadaşım gelip pansumanımı yapıyor, kahvaltımı veriyor. Akşam aynı arkadaşım yemeğimi veriyor. İnsanın iç dünyası, psikolojisi değişiyor. 3 ay önce sapasağlam bir insandım. 3 ay önce hiç aklıma gelmezdi ama şu an tekerlekli sandalye, koltuk değneği bakıyorum"

resim315166012jpg-g6i3th7h-kqs1w0ujhj5nw.jpg

PENCEREDEN DIŞARIYI İZLİYOR

Dışarı çıkıp güneşin tadını almayı özlediğini dile getiren Özdemir, "En büyük hayalim dışarı çıkıp güneşin, hayatın tadını alabilmek. 2 gün önce arkadaşım tekerlekli sandalye getirdi, öyle yataktan kalkabildim. Camdan dışarı baktığımda bile çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar