TÜİK'te enflasyon istifaları!

TÜİK'te enflasyon istifaları!
Yüzde 73.5’le son 23 yılın en yüksek enflasyonunu açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) üst düzey bir yöneticinin daha istifa ettiği anlaşıldı. İngiliz haber ajansı Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, TÜİK’te Tüketici Fiyatları Endeksi’ni (TÜFE) hesaplayan birimin başındaki Mustafa Teke, birkaç gün önce görevinden ayrıldı.

TÜİK'TE ENFLASYON İSTİFALARI!

Böylelikle, TÜİK’te son 1 ay içinde ikinci istifa gerçekleşmiş oldu. Teke’nin yerine Yelda Ayaz’ın getirildiği öğrenilirken, TÜİK’ten konuya yönelik herhangi bir açıklama gelmedi. TÜİK’te iki hafta önce de Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş istifa etmişti.

MADDE SEPETİ VE ORTALAMA FİYATLAR TABLOSUNUN YAYINI DURDURULDU

TÜİK''in açıkladığı TÜFE, hem İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) hem de ENAG’ın açıkladığı enflasyon rakamının oldukça altında kalmıştı. TÜİK TÜFE’de aylık artışın yüzde 2.98, yıllıkta ise yüzde 73.5 olduğunu açıklarken, ENAG''a göre mayısta aylık enflasyon yüzde 5.46, yıllık enflasyon yüzde 160.76 oldu. İTO Geçinme İndeksi’nde ise yıllık artış yüzde 87.35, aylık artış yüzde 5.84 olarak gerçekleşti.

Ayrıca TÜİK’in her ay enflasyon verilerinde açıkladığı “madde sepeti ve ortalama fiyatlar” tablosunun yayınını durdurması, rakamların gerçeği yansıttığına dair şüpheleri daha da artırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar