Ekonomist Uğur Gürses'ten flaş açıklama! Enflasyonun neden düşük geldiğini bir bir açıkladı

Ekonomist Uğur Gürses'ten flaş açıklama! Enflasyonun neden düşük geldiğini bir bir açıkladı
Ünlü ekonomist Uğur Gürses'ten Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranları için flaş bir yorum geldi. Yaptığı bir paylaşımla enflasyonun neden düşük geldiğini açıklayan Gürses, TÜİK'in veri paylaşırken artık devam etmediği kriterleri saydı. TÜİK'in bu sayede memur ve emekliye gelecek maaş zamlarını baskılamaya çalışıldığı iddia edildi.

TÜİK'İ İFŞA ETTİ! TÜRKİYE BU AÇIKLAMAYI KONUŞUYOR

Türkiye, 3 Haziran sabahı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarına kilitlendi. Saat sabah 10.00''da açıklanan verilere göre, TÜİK, Mayıs ayı enflasyon oranını aylık yüzde 2,98 yıllık ise yüzde 73,50 olarak açıklarken, ENAG Mayıs ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 5,46, yıllık bazda yüzde 160,7 artış kaydetti.

''''SEPET YAYIMINI DURDURDU''''

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisi pek çok vatandaş tarafından gerçekçi bulunmazken, ekonomist Uğur Gürses''ten TÜİK''in aldığı son kararlara ilişkin bir flaş bir açıklama geldi.

Gürses, TÜİK''in enflasyonu düşük göstermek için artık sepet paylaşmadığını ima ederek, ''''TÜİK 410 ürünün fiyatının bulunduğu madde sepetinin yayımını durdurmuş...(''Sağlık sebepleriyle'' ?) Şu sayılar olmasa enflasyonu ne güzel yönetirdik'''' dedi.

''''ÜRÜN TAKİBİ ZORLAŞTI''''

TÜİK aldığı yeni kararla ürün takibini zorlaştırmak istediğini savunan ekonomist Gürses, ''''TÜFE alt endekslerine ise kimi ürünlerin 143 grup kalemi eklenmiş. Böylece kalem kalem ürün takibi zorlaştırılmış. Şeffaflığı yok ederek enflasyon verilerine olan güvensizliği daha da derinleştiriyorlar'''' yorumunda bulundu.

''''BU KAFAYLA MI''''

AKP hükümetinin dolar kurlarına müdahale etmek için ''enflasyona endeksli tahvil'' çıkarmaya hazırlandığı hatırlatan Gürses, ''''Şimdi bu kafayla bir de kısa vadeli ''enflasyona endeksli tahvil'' çıkaracaksınız?'''' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar