Yıllardır doğru bildiğimiz meğerse yanlışmış! Yumurtayı buzdolabının bu bölümünde sakın saklamayın

Yıllardır doğru bildiğimiz meğerse yanlışmış!  Yumurtayı buzdolabının bu bölümünde sakın saklamayın
Yıllardır yanlış bilinen bir uygulama sonunda gün yüzüne çıktı. Yumurtayı saklamak için en uygun yer buzdolabı kapağı değilmiş. Yumurtanın daha uzun ömürlü olması için yeni bir yöntem keşfedildi.

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan yumurtanın saklanması konusunda uzun yıllardır doğru bildiğimiz meğerse yanlışmış. Genellikle buzdolabı kapağına konan yumurtaların aslında daha çabuk bozulduğu ve tazeliklerini kaybettiği ortaya çıktı.

YUMURTA İÇİN EN UYGUN YER

Yeni yapılan araştırmalar ise yumurtaların daha uzun süre taze kalabilmesi için en uygun yerin buzdolabının orta bölmesi olduğunu gösterdi.

yumurta-nasil-saklanir-one-cikan.webp

Peki, neden buzdolabı kapağı doğru bir yer değil? Çünkü bu bölge, buzdolabının en sıcak kısmı ve aynı zamanda en fazla ısı değişimine maruz kalan yeri. Bu durum, yumurtaların çabuk bozulmasına ve tazeliklerini kaybetmelerine yol açar. Bunun yerine, yumurtaların kutularından çıkarılmadan buzdolabının orta bölmesinde saklanması gerektiği ortaya çıktı. Burası, sıcaklığın daha sabit olduğu ve yumurtaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayan bir ortam sunar.

Good Housekeeping’in tüketici editörü Sara Benwell, yumurtaların kutularından çıkarılmadan saklanması gerektiğini vurgulayarak bu önemli bilgiyi destekliyor. Dolayısıyla, yumurtalarınızı daha uzun süre taze tutmak istiyorsanız, bunları buzdolabının orta bölmesine yerleştirmeniz daha doğru bir seçenek olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar