TİP'li Ahmet Şık'ın HDP ile ilgili sözleri ortalığı karıştırdı

TİP'li Ahmet Şık'ın HDP ile ilgili sözleri ortalığı karıştırdı
TİP İstanbul milletvekili adayı Ahmet Şık'ın 'Selahattin'i çıkar HDP'den ortada HDP kalmıyor' sözleri iki parti arasında gerilim yaşanırken, TİP'ten konuya ilişkin açıklama geldi.

ŞAHİN YILDIZ / GÜNBOYU

Seçimlere sayılı günler kalırken, partiler arası açıklamalar ve polemikler de hız kazandı.

TİP İstanbul 2. Bölge adayı Ahmet Şık''ın, partisinin üyesi olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı''nın çatı partisi olan ve hakkındaki kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçime giren HDP''ye yönelik sözleri tartışma yarattı. 

Şık, HDP hakkında ''Bak Selahattin (Demirtaş) bugün canımızı okumuş, güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin… Selahattin’i çıkar HDP’den, ortada HDP kalmıyor'' ifadelerini kullandı.

Şık''ın İstanbul''da seçim çalışması sırasında sohbet ederken kendisinden habersizce çekildiği anlaşılan ve daha sonra sohbeti yapanın kendisi olduğunu açıklayan Gökhan Soylu ile arasında geçen diyalog şöyle:

Gökhan Soylu: O kadar sert ve sekter biri vardı ki HDP tabanında.

Ahmet Şık: Hâlâ var. Bak Selahattin (Demirtaş) bugün canımızı okumuş, güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin… Selahattin’i çıkar HDP’den, ortada HDP kalmıyor.

Gökhan Soylu: Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder’e “Sakın bir Türk’ü bu partinin başına geçirmeyin” demiş adam. Böyle bir dinamik de var ortada.

Ahmet Şık: Maalesef. Ben de bundan rahatsızım zaten. Bu ülkenin Türk faşisti var, bir de Kürt faşistiyle uğraşamam. Bu kadar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar