Ali Şansalan'ın derbiye atanmasında Riva'nın rolü ne? Spor yazarı Cemal Ersen açıkladı

Ali Şansalan'ın derbiye atanmasında Riva'nın rolü ne? Spor yazarı Cemal Ersen açıkladı
Ünlü spor yazarı Cemal Ersen, bugünkü köşesinde Ali Şansalan atamasında Riva'da olup bitenleri açıkladı.

Spor Toto Süper Lig''in 32. Haftasında Beşiktaş- Galatasaray derbisi oynanacak.

Dev karşılaşma 30 Nisan Pazar günü saat 19:00’da Vodafone Park’ta gerçekleştirilecek.

Maçın hakeminin Ali Şansalan olmasından sonra, Beşiktaş-Galatasaray ve Fenerbahçe-Galatasaray arasında hakem ve algı çalışması üzerine tartışmalar yaşandı.

Bu tartışmalar yaşanırken, spor yazarı Cemal Ersen’den konu hakkında açıklama geldi.

Milliyet’teki köşesine hakem konusunu taşıyan Ersen şunları aktardı:

"Ancak zamanlama da önemlidir. Kafa karıştırmamalıdır. Koç’un da, Özbek’in de, Riva’ya kahve içmeye gitmediği ortada. Dikkat çekici olan, biri taraftarı isyan ettiren İstanbulspor beraberliğinin ardından, diğeri hafta sonu şampiyonluğun kaderini belirleyecek derbi maçının arefesinde yaşanıyor.

Vahim olanı iddialar. Efendim; Koç ezeli rakiplerinin maçına hakem siparişi vermiş, Ali Şansalan’ı istemiş. Bir de hakem Kadir Sağlam ile VAR odasındaki Halil Umut Meler’i şikayet etmiş. Hikaye bitmedi. Beşiktaş boş durur mu? Onlar da TFF ile Şansalan ismi üzerinde uzlaşmış. Çift dikiş yani. Büyükekşi ne yapmış? Rivayet o ki, MHK Başkanı Lale Orta’yı arayıp, “Bu hafta yapay zekayı unutun, pazar günkü maçı Ali Şansalan’a verin” demiş ve eklemiş: “Sağlam ile Meler arasındaki konuşmayı da gönderin, bizzat dinleyeceğim!” Bu nasıl bir ruh halidir anlamak zor. Sosyal medya öyle tehlikeli hale geldi, trol ordusu denen “paralıgönüllü” askerler öyle yönlendirici oldu ki, onlara kulüp yöneticilerinin ve aklı başında insanların inanması gerçekten delilik. Tepki verilebilir ama... Dursun Özbek camiasını seven ve kulübün çıkarlarını korumaya çalışan gerçek bir Galatasaraylı’dır. Ali Koç’un TFF Başkanı ile görüşmesinden rahatsız olabilir. Tepki verebilir veya “biz de buradayız” duruşunu göstermek isteyebilir.

Ancak her iki görüşmenin içeriğinin medyaya aktarılma veya servis edilme tarzı kaygı vericidir. Çünkü o odada ne konuşulduğu ile ilgili resmi ağızlardan açıklama yapılmamış, kulüplerce objektif olmayan bilgiler bilinçli şekilde yayılmıştır. Bu olayda da, geçmişte olduğu gibi diken üzerinde yaşayan toplumu tahrik eden, ayrıştıran, futbol camiasını kaosa sürüklemek isteyen niyet ve akıl vardır. Amaç; ortamdan nemalanmaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar