TİP ile Memleket Partisi arasında afiş atışması

TİP ile Memleket Partisi arasında afiş atışması
Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), ‘Değişmek Şart’ sloganıyla muhalefete bir takım eleştiriler yönelttiği afişe Memleket Partisi’nden yanıt geldi.

Yerel seçimlere hazırlanan Memleket Partisi, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) arasında sosyal medyada afiş atışması yaşandı.

TİP’in' "Değişmek Şart" sloganıyla muhalefeti eleştirdiği afişlerden birine Memleket Partisinin logosu olan nazar boncuğu konarak “Tek derdi memleketmiş. Diye diye koltuğun peşine düştüler” diye yazıldı.

ggyzptxw4aandpc.jpeg

Memleket Partisi de cevaben Memleket Partisi, kendi afişini hazırlayarak tepkisini dile getirdi. Memleket Partisi'nin Twitter hesabından paylaşılan afişte, TİP'e atıfta bulunularak, "Tipini sevdiğim tek derdi menfaatmiş" ifadelerine yer verildi.

ggz46wraeaaqy7f.jpeg

Ayrıca paylaşımda, TİP'in tutarsızlığına vurgu yapılırken, "Oy bölmenin olmadığı seçimde 'Çekilin oyları bölüyorsunuz' dediler, şimdi ise her yerde aday gösteriyorlar. Sahi, hangi TİPinize konuşalım?" denildi.

NE OLMUŞTU?

Bu afiş atışmasının arka planında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP lideri Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmelerin olduğu düşünülüyor.

İnce 4 Ocak’ta CHP’yi ziyaret etmiş, Özel’le bir araya gelmişti. Özel görüşme sonrasında “Memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk, önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olma noktasında fikir birliğine vardık” demişti.

Yerel seçimlerdeki muhtemel işbirliğinin ayrıntılarının Özel’in Memleket Partisi’ne ziyaretinde ele alınması hedefleniyordu. Ancak geçen 21 günde bir görüşme sağlanmamıştı.
26 Ocak’ta basın toplantısı düzenleyen İnce, CHP’yle ittifak kurmayacaklarını ve kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurmuştu.

İnce, CHP’yi topa tutmuş ‘başkalaşmak’la ile hedef almıştı. CHP’den jet CHP’den jet hızıyla yanıt gelmiş, Muharrem İnce’nin İzmir’de bir ilçe belediyesi ve belediye meclis üyelikleri istediği açıklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar