Yavaş’ın yüzde 70’lik zammını az bulan Altınok’un İşçilere yaptığı zam tepki çekti

Yavaş’ın yüzde 70’lik zammını az bulan Altınok’un İşçilere yaptığı zam tepki çekti
Cumhur İttifakı’nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok’un, mevcut başkanlığını yaptığı Keçiören Belediyesi şirket işçilerine 17 bin 2 TL olan asgari ücret üzerinden yüzde 47 zam yaptığı ortaya çıktı. Yavaş’ı eleştiren Altınok’un zam oranı tepki çekti.

AKP ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı, Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi şirket işçilerine yaptığı zam ile gündeme geldi.

Altınok, Keçiören Belediyesi’nde çalışan işçilerine yüzde 47 zam yaparak işçi maaşlarının artık 24 bin 890 lira olduğunu duyurdu.

Bu zam kararı, BirGün gazetesinin "AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi işçilerine enflasyonun altında zam yaptı" başlıklı haberinin ardından gündeme geldi. Tartışmalar, Keçiören Belediyesi işçilerinin aldığı düşük zam miktarıyla devam ediyor.

Özellikle işçilerin aldığı düşük zam miktarının ortaya çıkması üzerine AKP'li Turgut Altınok, işçileri topladı ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı. Bu imza töreninde işçi maaşlarını açıklayan Altınok, "fazla mesai ücreti almayan en düşük işçi maaşının" 24 bin 890 lira olduğunu belirtti. Ayrıca, fazla mesai yapan işçilerin maaşlarının 30 ila 35 bin lira arasında olacağını ifade etti.

MESAİ ÜCRETİNİ DE HESABA KATTI

Ancak, Altınok'un maaş miktarlarıyla ilgili yuvarlak ifadeler kullanması ve yüzdelik zam oranını belirtmemesi dikkat çekti. Ayrıca, fazla mesai ücretini hesaba katarak işçilerin maaşlarının 30 bin TL'nin üstünde olduğu algısını oluşturma çabası tepki çekti.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın ise siyasi bir dil kullanması ve Turgut Altınok'u desteklemesi, toplu iş sözleşmesi ve maaş zamlarının göstermelik olduğu yönünde eleştirilere neden oldu.

mansur-yavas-35mv-cover.webp

YAVAŞ'I ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan, AKP'li Altınok'un, rakip Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde ABB işçilerine yaptığı yüzde 70'lik zamı eleştirerek maaş tartışması başlattığı da biliniyor. Yavaş'ın yapmış olduğu bu zam, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar