Esenyurt’ta ittifak bozuldu! CHP’nin hamlesi Dem Parti’nin kararını değiştirdi: Sürpriz aday geliyor

Esenyurt’ta ittifak bozuldu! CHP’nin hamlesi Dem Parti’nin kararını değiştirdi: Sürpriz aday geliyor
İstanbul'da bazı ilçelerde CHP ile anlaştığı için Esenyurt'ta aday çıkarmayacağını iddia edilen DEM Parti’den flaş bir hamle geldi. Partinin, Esenyurt'tan aday çıkardığı ve YSK'ya bildirildiği öne sürüldü.

İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Esenyurt'ta yerel seçimler için CHP ile arasında gerçekleşen pazarlık dün gece itibariyle bitti. Siyasi partilerin yerel seçim adaylarının son listelerini seçim kurullarına teslim etmeleriyle birlikte, CHP ve DEM Parti arasındaki ittifak görüşmeleri son dakikaya kadar sürdü.

CHP ESENYURT’TA ADAYINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

İlçede CHP Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve İBB Meclis üyeliği gibi görevlerde bulunan Ali Gökmen, CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmıştı. Ancak DEM Parti'nin, Esenyurt dahil birkaç ilçede aday göstermeyip CHP adayını destekleyeceği açıklamasının ardından, Ali Gökmen'in sağlık gerekçesiyle adaylıktan çekildiği ve yerine Prof. Dr. Ahmet Özer'in aday gösterildiği belirtildi.

DEM’DEN FLAŞ ADAY

12Punto'dan Müslim Sarıyar'ın haberine göre, CHP ve DEM Parti, İstanbul'da 'kent uzlaşması' adı altında ittifak çalışmalarını sürdürürken, DEM Parti cephesinden flaş bir hamle geldi.

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin Esenyurt Belediye Meclis üyesi listesinde DEM Parti'ye yer verilmemesi üzerine, DEM Parti'nin Esenyurt'ta aday çıkarma kararı aldığı öğrenildi. Bu kararın akşam saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) listeleri teslim ederken DEM Parti'nin Esenyurt adayı olarak Süleyman Avşar'ı gösterdiği iddia edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar