Tiktok'a elveda diyecek! Mustafa Sarıgül hangi televizyon kanalını satın aldı

Tiktok'a elveda diyecek! Mustafa Sarıgül hangi televizyon kanalını satın aldı
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün bir televizyon kanalını satın aldığı iddia edildi.

Yerel seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olmak isteyen CHP Erzincan Milletvekili ve Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül ile ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Siyaset arenasında büyük yankı uyandıran iddiaya göre, Emir Sarıgül ve babası KRT Televizyonunu satın aldı.

CHP'DEN ADAYLIK İSTEMİŞTİ

Yeniden CHP’ye katıldıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, Şişli veya Eyüpsultan belediye başkanlığı için aday olmak istediği gündeme gelmişti. Emir Sarıgül, konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmüştü.

SARIGÜL DE BİR DÖNEM YÖNETMİŞTİ

Mustafa Sarıgül de 1999 yılından 2014 yılına kadar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yapmıştı. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, başkanlığı AKP adayı Kadir Topbaş’a karşı kaybetmişti.

KRT TV KİM TARAFINDAN KURULDU?

KRT TV, Ahmet Kopuz tarafından 7 Eylül 2014 tarihinde kurulmuştur. Başlangıçta Karadeniz TV olarak adlandırılan kanal, daha sonra Kültür TV olarak yayın yapmıştır. Kanalın kuruluş amacı kültürel içerikler sunmak ve yayın yapmaktı.

KRT TV'NİN SAHİBİ KİM?

KRT TV'nin kuruluş amacının dışında siyasi ve muhalefet odaklı içeriklere yönelmesiyle, kanalın sahibi ve finansörleri arasında belirsizlik ve tartışmalar başlamıştır. Kanalın sahipliği, Didem Duyum'a atfedilmişse de, zamanla bu durum değişmiştir.

Ayrıca CHP'nin KRT TV kanalını satın aldığı haberleri kamuoyuna yansımıştır. Didem Duyum'un kanalı satma sürecinde CHP'nin devreye girdiği ve kanalı satın aldığı ifade edilmiştir. Böylece kanalın yönetimi ve içerik politikası değişmiştir.

KRT TV günümüzde haber ve kültür yayınlarına odaklanmıştır. Çeşitli programlar ve tartışma programları ile yayın hayatını sürdüren kanal, farklı konuları ele alarak kamuoyunu bilgilendirmeyi hedeflemektedir.

KRT TV’NİN AÇILIMI NEDİR?

KRT TV'nin açılımı, "Kültür Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş."dir. Ancak kanalın kuruluş amacı ve yayın politikası, bu açılımı tam olarak yansıtmamaktadır.

Kanal, 7 Eylül 2014 tarihinde Ahmet Kopuz tarafından kurulmuştur. Kanalın ilk adı Karadeniz TV idi, daha sonra Kültür TV olarak değiştirilmiştir. Kanalın kuruluş amacı kültürel içerikler sunmak ve yayın yapmaktı. Ancak kanal, yayın hayatına başladıktan sonra siyasi ve muhalefet odaklı içeriklere yönelmiştir

SARIGÜL'DEN JET YALANLAMA!

Gazete Pencere’nin ulaştığı Mustafa Sarıgül, iddianın doğru olmadığını, herhangi bir görüşmenin de olmadığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar