TikTok, "Tako" adlı sohbet botunu test etmeye başladı

TikTok, "Tako" adlı sohbet botunu test etmeye başladı
TikTok, “Tako” ismini verdiği bir sohbet botunu test etmeye başladı. Şimdilik Filipinler’de test edilen model, kullanıcıların sorduklarına göre video önerebiliyor ve onlarla sohbet edebiliyor."

Üretken yapay zekâda son zamanlarda yaşanan ilerlemeler, Microsoft ve Google gibi devler de dahil birçok şirketin bu alanda yatırımlarını artırmasına neden olmuştu. Şimdi ise sosyal medya platformu TikTok’tan bir hamle geldi.

TikTok, “Tako” ismini verdiği yapay zekâ destekli yeni sohbet botunu test etmeye başladı. Şimdilik yalnızca Filipinler’de seçili kullanıcılarda test edilen model, uygulamadaki kullanıcı deneyimini artırmayı amaçlıyor.

Tako isimli sohbet botundan gelen ekran görüntüleri, Watchful Technologies tarafından The Verge ile paylaşıldı. Görüntülerden, Tako’nun sağ taraftaki profil fotoğrafının üst kısmında yer alabileceği görülebiliyor. Buna tıkladığınızda bir sohbet ekranı açılıyor.

57057ef4968338003db28a32f475a728f71d96e2.jpeg

Botun, tıpkı diğerlerinde olduğu gibi çeşitli soruları yanıtlayabildiği ve sohbet edebildiği ifade ediliyor. Platformun Tako için hangi yapay zekâ modelinden yararlandığı konusunda ise bir bilgi yok. Tako, kullanıcıların sorduklarına göre onlara videolar önerebilecek. Örneğin bir yemek tarifi istendiğinde bot bununla ilgili TikTok videolarını kullanıcıya gösterebilecek. Görüntülerde de Birleşik Krallık Kralı III. Charles’ın taç giyme töreninin önemiyle ilgili bir soru yöneltildiği ve bununla ilgili bir video gösterildiği görülebiliyor.

TikTok, keşfetme deneyimini iyileştirmek için test edilen sohbet botunu “sınırlı bir deney” olarak nitelendirdi. Yapay zekâ modelinin ne zaman geniş çapta çıkış yapacağı konusunda ise bir bilgi paylaşılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar