Terör örgütü IŞİD'in üst düzey sorumlusu Mersin'de yakalandı

Terör örgütü IŞİD'in üst düzey sorumlusu Mersin'de yakalandı
MİT, terör örgütü IŞİD'in sözde Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de şafak operasyonu ile yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptığı istihbarat ve risk analizleri sonucunda çatışma bölgelerinde olan örgüt mensuplarına yönelik mali yardımları düzenleyen IŞİD'in sözde Şam Vilayeti İdari ve Mali Sorumlusu Eyyüp (K) Huzeyfe El MURİ, Aralık ayında tespit edildi.

Eyyüp (K) Huzeyfe El MURİ, MİT’in EGM ile ortak çalışmaları sonucunda Mersin’de şafak operasyonu ile yakalandı.

flas-1944-dhaphoto1.jpg

DEAŞ'IN PARA TRANSFERİNDE KULLANILAN UYGULAMA TESPİT EDİLDİ

Düzenlenen operasyon neticesinde, örgüte ait 28 bin 800 doları, 14 bin 950 euro, 31 bin 800 TL ile birlikte çok sayıda dijital eşya ele geçirildi. Bunlarla birlikte IŞİD unsurları tarafından para transferlerinde kullanılan mobil uygulamalar da tespit edilerek örgüt mensuplarının deşifresi içi çalışmalar başlatıldı.

Eyyüp (K) Huzeyfe El MURİ, IŞİD'e katılım süreci, Suriye ve Türkiye’de IŞİD bünyesindeki faaliyetleri, alakalı olduğu IŞİD mensupları ve örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü para transferleri konusunda detay bilgiler verdi.

MİT, Türkiye’ye yönelik Suriye sahasında ve diğer bölgelerde, terör gruplarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye, IŞİD, El Kaide ve PKK gibi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar