Kendini polis olarak tanıttı, 600 bin liralık vurgun yaptı

Kendini polis olarak tanıttı, 600 bin liralık vurgun yaptı
Bursa’da 66 yaşındaki kadına, kendini ‘polis’ olarak tanıtan 2 şüpheli şahıs, 600 bin liralık ziynet eşyası ve para çaldı. Polis ekipleri tarafından 600 bin liralık vurgun yapan şüpheli şahıslar kıskıvrak yakalandı.

Olay, Bursa Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bir evde meydana geldi. 66 yaşındaki F.K’nın telefonu çaldı. Telefonunu açan F.K., kendini polis olarak tanıtan kişiyle görüşme sağladı. Telefondaki şüpheli şahıs ‘adınız hırsızlık olayına karıştı’ diyerek F.K’nın evde bulunan ziynet eşyalarını ve paralarını eve gelecek olan kişiye vermesini söyledi. Bunun üzerine yaşlı kadın 39 Cumhuriyet, 750 Euro, 1100 levha 2 küçük altın, 1 gram altın, 1 çift küpe ve 1 bileziği poşete koydu.

Kapıya gelen şüpheli 600 bin değerinde ziynet ve paraları alıp koşarcasına alıp kaçtı. Parasının geri gelmeyeceğini anlayan emekli kadın polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kadının ikametine intikal eden Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını izleyerek şüpheli şahsın kimliğini tespit etti.

Şüphelinin Sakarya’da oturduğunu ve Bursa’ya ise taksiyle geldiğini tespit eden polis ekipleri, arama çalışması başlattı. Savcılığın kararıyla teknik takibe alınan Şüphelinin M.A.Y. ile işbirliği yaptığını belirledi. Özellikle yaşlı kişileri dolandıran 2 şüpheli düzenlenen operasyonla adreslerinde yakalandı. Adreslerinde yapılan aramalarda 7 cep telefonu, 11 adet sim kartı, 1 laptop ve 1 hafıza kartı ele geçirildi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 2 şüpheli, mahkeme kararınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar