Tayvan'da yer yerinden oynadı: O dehşet anlar kamerada...

Tayvan'da yer yerinden oynadı: O dehşet anlar kamerada...
Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem yaşandı. Depremin şiddetiyle birçok ev yıkıldı, yollar çöktü. O korku dolu anlar, kameraların objektifine yansıdı. İşte, dehşete düşüren o anlar...

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde olduğunu duyurdu.

Depremin 34,8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi ve bu sarsıntının etkisiyle bölgedeki bazı binaların yıkıldığı rapor edildi.

PEŞ PEŞE DEPREM!

USGS, Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda, 12,6 kilometre derinlikte meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki ilk depremden yaklaşık 20 dakika sonra ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. CWA, bu depremin Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi, son 25 yılda.

3.webp

USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Siber güvenlik ve internet gözlemcisi NetBlocks, depremden sonra Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandığını belirtti.

17.jpg

Tayvan basını, Hualien'in doğu kıyısındaki Suhua Otoyolu'nun çöküntüler sonucu ulaşıma kapandığını bildirdi.

1999 yılında Taipei'nin 150 kilometre güneyinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 2 bin 400 kişinin ölümüne neden olmuştu.

FİLİPİNLER VE JAPONYA

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Okinawa ve Miyakojima adaları için 3 metre yüksekliğinde tsunami tehlikesi bulunduğuna dair uyarıda bulundu.

Kyodo Ajansı'nın resmi raporuna göre, deprem sonrası tsunami dalgaları Yonaguni ve Ishigaki adalarının kıyılarına ulaştı.

15.webp

Okinawa'daki Naha Havalimanı'nda seferlerin iptal edildiği ve boşaltma işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayashi Yoshimasa, Okinawa'da deprem sonrası hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

13.webp

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), kıyı bölgelerindeki tsunami tehdidi nedeniyle tahliye çağrısında bulundu.

123.webp

10.webp

4.webp

5.webp

6.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar