Giresun'da doktora şiddete tepki!

Giresun'da doktora şiddete tepki!
Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan doktora şiddete hastane çalışanları sessiz kalmadı.

30 Nisan'da daha önce doktor Semiz tarafından ameliyat edilen B.A. isimli bir hastanın randevusuz olarak muayene talebi sonrasında gergin anlar yaşandı.

Saldırının ardından Giresun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli ve Başhekim Fazıl Kulak, sağlık çalışanlarıyla birlikte tepkilerini dile getirdi.

ui.jpg

Doç. Dr. Erhan Demirelli yaşanan olayın hekimler arasında basit bir anlaşmazlık gibi gösterilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi. Demirelli "Olayın faillerinden birinin hekim olması, bu vahim durumu basite indirgememeli. Burada bir sağlık çalışanına karşı şiddet uygulanmıştır ve bu durum kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Basın açıklamasında, geçmişte benzer şiddet olaylarına da değinildi. Demirelli, Dr. Ali Menekşe'nin şiddet sonucu hayatını kaybettiği olayı hatırlatarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık toplumsal bir sorun haline geldiğine dikkat çekti. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için toplumsal eğitim, cezai yaptırımların artırılması ve şiddet uygulayanların hızlı bir şekilde yargılanması gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar