Tatil planı yapanlara kötü haber: Fiyatlar yüzde 70 arttı

Tatil planı yapanlara kötü haber: Fiyatlar yüzde 70 arttı
Bayram tatili için otel rezervasyonları doluluk seviyesine ulaştı. Yaz tatili içinde yoğunluk yaşanırken, mekanlarda fiyatların yüzde 70 oranında zamlandığı bilgisi paylaşıldı.

Turizm sektörü İstanbul’da açılan Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nda buluştu. Fuarda geçen seneye oranla artan otel fiyatları dikkat çekti.

NTV''de yer alan habere göre, Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar erken rezervasyona 4 Kasım itibarıyla başladıklarını belirterek, "Enflasyon rakamları çok daha yukarı olmasına rağmen geçen seneki fiyatları yüzde 70 gibi ortalama artışla kampanyayı başlattık. Yurtdışından çok yoğun bir talep var. Özellikle İngiliz pazarı, Avrupa pazarı çok yoğun. Rus pazarı da aynı şekilde. Nisan’da bitecek erken rezervasyonu Mayıs ayına kaydırdık" dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL MUĞLA OLDU

Muğla, tatil için en çok tercih edilen illerden. Kültür turizmi için en çok tercih edilen noktaların başında ise Kapadokya var.

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnce, "Kapadokya''da 2019 rakamlarına ulaşmak üzereyiz. İnşallah 2023 yılında bölge 2019''daki rekorlarıyla kapatacak." diye konuştu.

BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak ise,  Muğla''nın tatil için en çok tercih edilen illerden olduğunu belirterek, "Muğlamızın en gözde ilçelerinden biri olan Bodrum bayramda da ciddi anlamda yoğunluk görecek. Rezervasyonlar ciddi anlamda devam ediyor. Önümüzdeki sezondan gerçekten güzel şeyler bekliyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar