Cumhur İttifakı'na HÜDAPAR bile alınıp Vatan Partisi alınmayınca Perinçek çok sinirlendi: Erdoğan'dan o paraların hesabını soracağım

Cumhur İttifakı'na HÜDAPAR bile alınıp Vatan Partisi alınmayınca Perinçek çok sinirlendi: Erdoğan'dan o paraların hesabını soracağım
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP’nin seçim harcamaları için Hazine’den aldığı 540 milyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati’den tahsil etmek için yasal süreç başlatacaklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)''nin seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden girmesi ile birlikte HDP’ye verilen 540 milyon lira sık sık gündeme gelmeye başladı.

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin hesabına koyduğu blokeyi kalırdı. HDP ise olası parti kapama kararıyla karşılaşmamak için Yeşil Sol Parti''yi kurdu ve bu partinin listelerinden seçime girecek. HDP, devletin kasasından Meclis’te grubu oluğu için 180 milyon TL ve seçim harcamaları için de 360 milyon TL aldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Perinçek, HDP’ye verilen Hazine yardımının tamamının geri alınması için üç aşamada hukuk yollarına başvuracaklarını duyurarak, "Vatan Partisi hükümet ve muhalefetin zavallılığına son verecek!" dedi.

Perinçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP Kapatma Davasında bir ara karar alarak, HDP’ye Hazineden yapılacak seçim yardımına bloke konması kararını kaldırmıştır. Anayasa Mahkemesi, bu kararıyla Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu’nu çiğnemiş ve bölücü terör örgütü PKK’ya 540 milyon TL verilmesine yol açmıştır. HDP’ye ödenen 540 milyon TL Mehmetçiğe kurşun ve yollarımıza mayın olarak geri dönecektir.

AYM, Anayasa’ya aykırı bir karar verebilir. Ancak devletin bütün organları ve kurumları, AYM ne derse desin, Anayasa’ya uygun karar vermek ve işlem yapmak zorundadırlar. AYM’nin herhangi bir kararı, herhangi bir idare organını, Anayasa’ya uygun işlem yapma sorumluluğundan kurtaramaz.

HDP hakkındaki kapatma davası devam etmektedir. HDP, Türkiye’nin devleti ve milletiyle bölünmesini amaçlamaktadır ve bu yöndeki faaliyetin odağı olmuştur. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da HDP’nin PKK terör örgütünün bir kolu olduğunu saptamış ve bu konudaki bilgileri kitaplar halinde yayınlamıştır.

"ERDOĞAN''DAN TAHSİL EDİLMESİ İÇİN YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Bu durumda Maliye Bakanlığının, Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan PKK terör örgütünün siyasal kolu olan HDP’ye Hazine yardımı ödemesi, nesnel sonuçları itibarıyla Hükûmetin teröre destek vermesi anlamına gelmektedir.

Öte yandan HDP, seçime katılmıyor. Oysa ödenen 540 milyon liranın 360 milyon lirası seçim yardımıdır. Yapılan ödeme, bu açıdan da yasaya aykırıdır. Ödemeyi yapan banka yönetimi, Maliye Bakanlığı ve bağlı olduğu Hükûmet, hukuka aykırı işlem yaparak Hazineyi 540 milyon lira zarara sokmuşlardır. Bu durumda ödeme emri veren Maliye Bakanı ve Hükûmet Başkanı konumunda bulunan Cumhurbaşkanı, sorumludur.

Hukuken sorumlu olan Nebati ve Erdoğan''dan tahsil edilmesi için yasal süreç başlatacağız

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar