Tasarım, katma değeri yüksek ihracatın anahtarı olabilir

Tasarım, katma değeri yüksek ihracatın anahtarı olabilir
Türk tekstil sektörü, Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması'nda bir araya gelerek katma değeri yüksek ihracatın geleceğini tartıştı.

Yarışmanın kazananlarının ödüllendirildiği organizasyonda İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, "Geleceğin ve katma değerli ihracatın anahtarı tasarımda" dedi. Yarışmanın kazananları belli oldu: Seçil San birincilik ve Singer özel ödülü, Gülşah Yılmaz ikincilik, Arife Gedik üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. İpekyol özel ödülünün sahibi ise Betül Tezcan oldu. Singer, tüm finalistlere dikiş makinesi hediye etti. Gülşah Yılmaz, ödülünü sahnede kızını davet ederek aldı.

TASARIM, ÜRETİMİN DEĞERİNİ ARTIRAN BİR UNSURDUR

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Tasarım, üretimin değerini artıran bir unsurdur. Yarışmalar, genç yeteneklerin üretime kazandırılmasında önemli rol oynuyor. Özellikle tekstil ve hazır giyim sektörlerimiz Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle örnek projelere imza atıyor" şeklinde konuştu.

Ahmet Öksüz, Türk tekstil sektörünün dünya markası olma yolunda ilerlediğine vurgu yaparak, "Sektörümüzün başarısı en iyi kumaşı en iyi tasarımla birleştirerek markalaşmaktan geçiyor. Türkiye'nin ihracat birim fiyatlarının yüksekliği, Türk kumaşının marka olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Öksüz ayrıca, gelecek yılın sektörde sürdürülebilirlik ve katma değerli üretimin öncelikli gündem maddelerinden olacağını belirtti. Yarışmaların inovatif fikirleri değerlendirerek üretime kazandırdığını ve tasarımın katma değerli ihracat için kritik olduğunu vurguladı.

Yarışmanın birincisine 200 bin TL, ikincisine 150 bin TL, üçüncüsüne ise 100 bin TL'lik ödül verildi. Özel Onur Ödülü'nün sahibi olan Betül Tezcan'ın kumaşı Tuvanam markası tarafından şekillendirilerek İpekyol mağazalarında satışa sunulacak. Singer, tüm finalistlere bir dikiş makinesi hediye etti.

Yarışmada hazırlanan 10 farklı yastık, özel tasarımıyla satışa sunuldu ve elde edilen gelir, Kahramanmaraş'taki deprem felaketinden etkilenen çocuklara ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar