Tarikatçıların hedefindeydi! RTÜK, o dizi için toplanacak

Tarikatçıların hedefindeydi! RTÜK, o dizi için toplanacak
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarikatların hedefinde olan "Kızıl Goncalar" dizisi ile bazı futbol programlarını değerlendirmek için toplantı düzenleyecek.

Toplantıda uzun bir süredir hedef gösterilen "Kızıl Goncalar" dizisi ele alınacak. Tarikatçıların hedefinde olan dizi, hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün kritik bir toplantı yapacak.

Şimdiye kadar dizi hakkında RTÜK’e 31 binin üzerinde şikayet ulaştı. İzleyici bildirimlerini dikkate alan RTÜK, toplantıda ilk olarak tarikatçıların hedefindeki diziyi görüşecek.

29e37bb0-a405-11ee-8df3-1d2983d8814f.jpg

RTÜK, geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra yaşanan olaylara ilişkin spor yayınlarıyla ilgili "İlke Kararları" almıştı. Bu kapsamda, ilke kararlarına aykırı davranan yayıncıları titizlikle inceleyen RTÜK, özellikle futbol programlarında yapılan eleştirilerin sınırlarını aşan ve herhangi bir bilgi ya da belgeye dayanmayan açıklamalara karşı yaptırım kararları alacak.

2023-26-12-kizil-goncalar-1-1.jpg

Toplantıda, medya ve tarikatlar tarafından eleştirilen içeriklere yönelik alınacak tedbirlerin yanı sıra, spor programlarındaki çıkışlara karşı da cezaların gündeme geleceği belirtiliyor. RTÜK'ün, izleyicilerden gelen şikayetleri dikkate alarak aldığı kararlar, medya ve spor yayıncıları için önemli bir denetim mekanizması oluşturuyor.

b43kdrh14eyg2dfic1sxlw.webp

kizil-goncalar-fox-tv-2.jpg

rtuk-kizil-goncalar-a-dair-sikayetler-kayit-altina-alindi.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar