Tapu sahipleri dikkat! Son gün geldi çattı

Tapu sahipleri dikkat! Son gün geldi çattı
Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için yarın son gün olduğu duyuruldu. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bu haber, geç kalanlar için ise büyük sıkıntıya yol açabilir. 

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT! YARIN SON GÜN

Emlak vergisi taksit ödemelerini vaktinde yapmayan mükellefler geciken her taksit (ay başına) 6183 sayılı kanun hükmüme göre belirlenen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalacak.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren bu konuya ilişkin ödemeler 1 Kasım 2022 tarihiyle ödemelere açılmıştı. Yarın ise son bulunuyor. 

Emlak vergisi taksit ödemelerini belirlenen banka hesap numaralarına EFT veya havale aracılığıyla ödeyebileceğiniz gibi, e-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Ya da tercihen direk olarak belediyelere giderek de ödemelerin yapılabilmesi mümkün.

EMLAK VERGİSİ TAKSİT ÖDEME TUTARINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Ödeme yapmadan önce ödenecek tutarı öğrenmek isteyenler için ise Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait resmi web sitesi üzerinden veya e-Devlet üzerinden sorgulama sağlayabilirsiniz. 

Sorgulama yaparken resmi web sitesi veya aplikasyon içerisinde vergi sorgulama / borç sorgulama şeklinde arama yapabilirsiniz.

Konu ile ilgili son dakika aktarılan bilgiye göre ise Emlak ve Çevre Temizlik vergileri için de son gün yarın.

İLK KEZ EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEKSENİZ, DİKKAT…

Emlak vergisini ilk kez ödeyecek olan mükellefler için ise bazı ayrıntılar söz konusu. En önemli ilk detay ise belediyelerden beyanname doldurma zorundalığı diyebiliriz.

Belediyelere beyannanme doldurabilmek için yapacağınız başvuruda ise yanınızda; kimlik, tapu ve eğer bina ise kullanma izni fotokopisinin yanınızda bulunması şart. Ayrıca beyanname için meskenin bulunduğu açık adtes ile mükellefin ikametgah adresi ve vergi numarası da istenilerek sorgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar