‘Tam bir fiyaskoydu’ diyen Ali Koç, Süper Kupa skandalında yaşananları tek tek anlattı: Dikkat çeken Büyükekşi telefonu

‘Tam bir fiyaskoydu’ diyen Ali Koç, Süper Kupa skandalında yaşananları tek tek anlattı: Dikkat çeken Büyükekşi telefonu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ama son dakika ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili tüm gerçekleri canlı yayında anlattı. İşte tüm detaylar…

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk TV'de katıldığı programda, Suudi Arabistan'da düzenlenen Süper Kupa Finali'nde yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. Başkan Koç, Süper Kupa mücadelesine çıkmama kararının ardındaki gelişmeleri ve kararın alınma sürecini açıkladı.

Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ile yaz aylarında yaptığı görüşmelerde Süper Kupa'nın nerede oynanacağını konuştuklarını belirtti. Bu konuşmalar sırasında İngiltere, Azerbaycan, Katar ve Suudi Arabistan'ın gündeme geldiğini aktardı. Ali Koç, kişisel olarak Almanya'nın uygun bir seçenek olduğunu düşündüğünü fakat Alman takımının olmaması nedeniyle bu seçeneğin kabul görmediğini dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın teklifinin dikkate değer olduğunu ifade eden Koç, ülkenin futbol konusunda yaptığı büyük yatırımların dünya futbolunun gözlerini buraya çevirdiğini ve transfer piyasasını etkileyici bir şekilde değiştirdiğini vurguladı.

"FEDERASYON MAÇIN RİYAD'DA OYNANACAĞINI SÖYLEDİ"

Yüksek Divan Kurulu'nda ve Galatasaray'da bu maçın oynanmaması yönünde tavsiye kararı çıktığını dile getiren Koç, Fenerbahçe’nin ve Galatasaray'ın ciddi baskı altında olduklarını açıkladı. Kulüplerin bu denli baskı altına alınmaması gerektiğini vurgulayan Ali Koç, TFF'nin kendileriyle istişare halinde olduğunu ve bu kararın federasyonun tek başına almadığı bir karar olduğunu belirtti.

Baskı olmasına rağmen projeye devam ettiklerini söyleyen Koç, "Hatta Galatasaray Kulübü federasyona bir yazı yolluyor 'oynanmasın' diye. Biz aynı noktada durduk. Galatasaray 'oynamayız demiyoruz ama üzerimizden yükü almalısınız' dediler. Federasyon da bu maçın Riyad'da oynanacağını açıkladı" ifadelerini kullandı.

Yabancı hakem konusunda hiçbir şart göndermediklerini belirten Koç, yumruk olayının ardından TFF'de bu konuda radikal bir değişiklik yaşandığını aktardı. Yabancı hakem konusunda çok umutlu olduklarını ifade eden Koç, “Konuyu o kadar kafaya koyduk ki, U19'la maça çıkmayı bile düşündük” dedi.

"TFF'DE VAR BİR PROTOKOL AMA BİZ BİLMİYORUZ"

16 Kasım'da bir toplantı yapıldığını söyleyen Koç, bilgilendirmelerin yetersiz olduğunu söyledi. Sadece taraftarlarla ilgili bilgilendirme yapıldığını belirten Koç, kulüplerle ilgili herhangi bir bilgilendirme veya uyarının söz konusu olmadığını anlattı.

İki kulübün taraftarla ilgili bilgilendirmeyi resmi sitelere koyduğunu söyleyen Başkan Koç, “Etrafta 'kabul edilen protokol, imzalanan sözleşme, verilen vekalet' gibi şeyler dolaşıyor. Bunların hiçbiri yok. Yakından uzaktan alakası yok. TFF'de var bir protokol ama biz bilmiyoruz. İstedik, 'gizlidir veremeyiz, gelin bakın' diye cevap verdiler" şeklinde konuştu.

"TAM BİR FİYASKO"

Maç günü Türk yetkililerle, Suudi yetkililer arasında yazışmalar olduğunu aktaran Koç, o yazışmaların ortaya çıktığı zaman işin aslının belli olacağını ifade etti.

Yaşanan skandalı “Büyük bir fiyasko” olarak nitelendiren Koç, ‘kulüpler son dakika sözleşme dışı şartları dayatmaya çalıştı’ iddialarının TFF'nin sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmak için kurguladığı bir senaryo olarak açıkladı.

Koç, Fenerbahçe'nin maçta giyeceği tişört ve pankart konusunda TFF'nin talepleri olduğunu belirterek, "Biz ısınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız dedik. Cevap alamadık eskisi gibi. Hafta sonu maçı için hafta içi yazarsınız. Pankartın hiç üstünde durmadık. TFF'nin kendi pankartları vardı” şeklinde konuştu.

Koç, savaşa dikkat çekmek için pankartı kullanmak istediklerini ancak ısrarcı olmadıklarını vurguladı.

"PANKART ÜZERİNDE ISRAR DAHİ ETMEDİK"

TFF'nin kendilerine iki farklı pankart konusunda yazı gönderdiğini aktaran Başkan Ali Koç, bu yazılardan birinin Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamakla, diğerinin ise şehitlerle ilgili olduğunu belirtti.

“Yurtta sulh cihanda sulh” yazılı pankart hakkında açıklamalar da yapan Koç, şunları aktardı: “Ata'mızın çok önemli bir söylemi ve etkileyici bir söylemi olduğu için hiçbir taraf da tutmuyor. Ama bu pankart üzerinde ısrar dahi etmedik. TFF bize iki tane yazı yazdı, şu pankartla ve bu pankartla çıkacaksınız diye. 14 Aralık'ta bize bir yazı geldi. Bu maça çıkacağımız pankart "Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu olsun" yazılıydı. Sonra bir yazı daha geldi, o da şehitlerimizle alakalı"

"CUMHURBAŞKANI'NIN ADI GEÇMEDİ"

"Son dakika kabul edilmiş" diyerek devam eden Koç, pankartın içeriğinin son dakikada değiştiğini ve bu durumun Suudi yetkililerce onaylandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının geçtiği iddialarına da yanıt veren Koç, “"Benim katıldığım hiçbir toplantıda veya gördüğüm hiçbir yazışmada veya arkadaşlarımın katıldığı toplantılarda hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı'nın adı geçmedi" dedi.

"TFF SIKINTININ FARKINDAYDI"

Suudi yetkililerin pankart ve görsellerin kabul edilmediğinin kendilerine söylenmediğini aktaran Koç, “Bize bir kere deseler, 'şu, şu, şu Suudi tarafında kabul edilmiyor'. Biz ona göre organize oluruz. Ama biz bunu maça saatler kala öğrendik" şeklinde konuştu.

TFF’nin sıkıntının farkında olduğunu söyleyen Başkan Koç, “Oraya gideriz, bir şekilde hallederiz, takımlar gidince maç oynanır düşüncesi daha olası” dedi.

"İLK HAZIRLIK TOPLANTISINDA ÖĞRENDİK"

Suudi Arabistan'a inip otellere geçtiklerinde her şeyin normal olduğunu söyleyen Koç, "Benim ve Selahattin Bey'in Suudi iş insanlarıyla yemeğimiz vardı. Ekstra bilet peşindeyiz. Kime hangi loca verilecek. Takım idmanını yaptı. Saat 21.30'da o gece hazırlık toplantısı yapıldı. Biz ilk orada öğrendik" diye konuştu.

"Orada ilk defa bizim pankartımızın ve ısınma tişörtlerimizin kabul edilmeyeceği ifade ediliyor” diyen Koç, şunları söyledi: “İstiklal Marşı var ama 'sizinki çalacaksa bizimki de çalsın' diyorlar. İlk 30 saniyesini çalmak üzere anlaşıyorlar. Fakat oradaki TFF yetkilisi, üst düzeyde karar verilecek diyor."

BÜYÜKEKŞİ'DEN TELEFON

Kendisi ve yöneticilerinin Suudi Arabistan'ın eski federasyon başkanının evine yemeğe gittiklerini belirten Koç, oradayken TFF Başkanı Büyükekşi'den bir telefon geldiğini belirterek, “Büyükekşi 'hemen 16.00 gibi federasyonun kaldığı otele gelir misiniz?' dedi. Sayın Özbek bizden 40 dakika önce gidiyor, toplantıya oturuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar