Taksim saldırısı sanığı Hazni Gölge'nin ilk ifadesi ortaya çıktı!

Taksim saldırısı sanığı Hazni Gölge'nin ilk ifadesi ortaya çıktı!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının faili Bilal Hasan’ı yurt dışına kaçırmaya çalışan Hazni Gölge’nin ifadesi ortaya çıktı. Gölge ifadesinde Bilal Hasan’ı tanımadığını söyledi.

Edirne’den İstanbul’a sevk edilen Gölge ifadesinde “Bilal Hassan’ı bana Hüseyin Güneş getirdi. 20 kişilik bir grupla beraber yurt dışına kaçırmamı istedi. Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu fark ettim. Korktum ve Bulgaristan’a kaçtım” dedi.

Gölge ifadesinde şunları söyledi:

“KİM OLDUĞUNU YAKALANINCA FARK ETTİM”

Şüphelinin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Gölge’nin ifadesinde, "Bilal Hassan’ı bana Hüseyin Güneş getirdi. 20 kişilik bir grupla beraber yurt dışına kaçırmamı istedi. Ben de kişi başı 7 bin 500 liraya grubu kaçırmayı kabul ettim. Ben Bilal Hassan’ın içinde olduğu grubu Bulgaristan’a bıraktım. Sonra Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu fark ettim. Korktum ve Bulgaristan’a kaçtım. Bilal Hassan’ı daha önce tanımıyordum. Kim olduğunu Hüseyin Güneş yakalanınca fark ettim" dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi''ndeki bombalı terör saldırı şüphelisi Bilal Hassan''ın yurt dışına kaçmasına yardım eden Hazni Gölge Bulgaristan’da bir otelde tespit edilmişti. Bulgaristan polisi Gölge''yi yakalayarak Kapıkule sınır kapısında Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etmişti.

Bomba kullanarak, tasarlayıp adam öldürme gibi 8 ayrı suçtan aranan, PKK terör örgütü üyesi Hazni Gölge İstanbul''a getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Gölge, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar