Taksicilerin korkulu rüyası Martı ABD borsasında fena çakıldı

Taksicilerin korkulu rüyası Martı ABD borsasında fena çakıldı
Elektrikli scooter kiralama şirketi Martı, ABD borsalarında halka arz edildi. Yurt içinde faaliyet göstermesinden kaynaklı, gelirleri yerli para birimi üzerinden olan şirket, TL'nin değer kaybının da etkisiyle, hisselerinde büyük düşüşle ABD Borsalarına 'merhaba' demiş oldu.

Türkiye'de taksici dernekleri ile yaşadığı gerilimler ile gündemden düşmen Martı, ABD borsalarına çalkantılı bir giriş yaptı.

ABD borsalarında dün gerçekleşen halka arz ile büyüme için yaklaşık 60 milyon dolar kaynak sağladı. Ancak gelirleri değer yitiren TL cinsi olan, hisseleri ise dolar ile fiyatlanan şirket ilk işlem gününde yaklaşık yüzde 45 değer yitirdi.

Kısa mesefe seyahat alanında faaliyet gösteren Martı, iş planı çerçevesinde Türkiye’de tüm seyahat ve taşımacılık seçeneklerini bünyesinde barındıran mobilite platformu olmayı hedefliyor.

Galata Acquisiton Corporation ile birleşerek New York'ta borsaya kote olan ilk Türk şirketi Martı'nın hisseleri, ilk işlem gününde düştü. Satın almanın özel amaçlı olması hisseler yönelik iştahın düşük kalmasına yol açtı yorumları yapılırken, 147.5 milyon dolarlık birleşme tamamlandıktan sonra hisse senedi yüzde 49 oranında düşerek 5,53 dolardan işlem gördü. (Onedio)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar