Blinken'den Zelenskiy'e sürpriz ziyaret!

Blinken'den Zelenskiy'e sürpriz ziyaret!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Blinken, üst düzey yetkililerle görüşmek ve ABD'nin Ukrayna'ya desteğini teyit etmek için sürpriz bir ziyaretle Ukrayna'ya geldi. Kiev'de Zelenskiy ile bir araya gelen Blinken, Ukrayna ordusunun özellikle doğu bölgelerinde "zor bir dönem" geçirdiğini ifade etti.

Zelenskiy, ABD Kongresi tarafından kabul edilen askeri yardım paketi için teşekkür ederek, silahların mümkün olan en hızlı şekilde teslim edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

aw204049-01.jpg

"HARKOV İÇİN 2 PATRİOT'A İHTİYACIMIZ VAR”

Özellikle hava savunması konusunda büyük eksiklikler yaşadıklarını belirten Zelenskiy, Harkov'da daha fazla hava savunmasına ihtiyaç olduğunu ve "Harkov için 2 Patriot'a ihtiyacımız var, çünkü orada insanlar saldırı altında. Siviller, askerler, herkes Rus füzelerinin altında" dedi.

aw204049-05.jpg

Blinken, Ukrayna'nın dayanıklılığına ve Zelenskiy'nin "gücüne ve liderliğine" övgüde bulunarak, yardımların bir kısmının ulaştığını ve geri kalanının da yolda olduğunu söyledi. "Bu, savaş alanında devam eden Rus saldırganlığına karşı gerçek bir fark oluşturacak" diye ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, Blinken ve Zelenskiy'nin cephe hattındaki son durumu ve ABD yardımlarının önemini ele aldığını belirtti