En düşük emekli maaşına ilave zam detayı! Uzman isim masadaki rakamı açıkladı

En düşük emekli maaşına ilave zam detayı! Uzman isim masadaki rakamı açıkladı
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam kararıyla ilgili dün yapılması planlanan "Emeklilere yüzde 25 zam öngören düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri" ertelenirken, ilave zam için uzman isimden dikkat çeken bir açıklama geldi.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Memurların kök maaşlarına yüzde 17,55 zam ve 8 bin 77 lira seyyanen artış ve emekliye yüzde 25 zam öngören torba yasa teklifi dün saat 15.00’ten itibaren Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecekti. Ancak sürpriz bir şekilde ‘teknik’ gerekçeyle ertelendi.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Emeklilerimizin hak etmiş olduğu zam oranı enflasyon farkı kadardı. İlk altı aylık enflasyon farkı yüzde 19.77 olarak gerçekleşmişti. Seyyanen yüzde 5.5 zam yapılmış oldu. Toplumun tüm kesimlerince bunun düşük kaldı" dedi.

Bayram, "En düşük emekli maaşı kök ücret olarak 5 binler seviyesinde. Biz 8 bin TL seyyanen zamla artırırsak yüzde 160’lık artışa tekabül ediyor. 13 binler seviyesine geliyor. En yüksek emekli maaşı 20 binler seviyesinde, 8 bin TL eklersek yüzde 40’lık artış yapıyor. Hakkaniyetsiz ücret dengesinin burada yapılmaması gerekiyor. Yüzde 25 enflasyonun üzerinde bir artış bence yeterli değil. Yüzde 30 seviyesinde artış yapılması gerektiğini düşünüyorum. 8 bin TL seyyanen zam artışı emeklilerin ücretlerinde dengesizliğe yol açar. Sigorta primi yüksek ödeyenle düşük ödeyen arasında dengesizliğe sebebiyet verir. Bizim önerimiz de bu yüzde 25’lik zammın yüzde 30’a çıkarılması, yönünde" ifadelerini kullandı.

İŞTE MASADAKİ RAKAM

Muhammet Bayram, "Mutlak suretle bekliyoruz, en düşük emekli maaşı 7500 TL, onun da 10 bin TL seviyesine çıkması gerekiyor. Asgari ücretle aradaki makasın açılmaması gerekiyor" dedi.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar