Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu ödemediği takdirde...

Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu ödemediği takdirde...
Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili Süleyman Soylu, mahkeme kararı doğrultusunda Prof. Dr. Baskın Oran’a 10 bin TL manevi tazminatı ödemediği için Oran tarafından icraya verildi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hukuki bir sürecin içerisine girdi. Mahkeme kararı gereği, Prof. Dr. Baskın Oran'a ödemesi gereken manevi tazminatı ödemediği için icraya verildi.

Süleyman Soylu, Twitter üzerinden Prof. Dr. Baskın Oran'a yönelik olarak "Uşak" ve "Yazısını alçakça kurgulamış" ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler nedeniyle açılan davada 10 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

610572image1.jpg

Kısa Dalga'da yer alan habere göre, mahkeme kararını duyan Soylu, mahkeme kararına rağmen tazminat cezasını ödemeyi reddetti. Bunun üzerine Prof. Dr. Baskın Oran, icraya başvurdu.

İcra Dairesi, Süleyman Soylu'ya gönderdiği bildirimde, ödenmemiş olan tazminat miktarına ek olarak faiz ve yargılama giderlerini de içeren toplam 27 bin TL'lik borcunu ödemesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde cebri icra yoluna başvurulacağı bildirildi.

Öte yandan Soylu’ya bu durumda mal beyanında bulunması gerektiği, aksi takdirde hapis ile cezalandırılacağı da belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar