Tüm siyasi dengeler seçimlere 3 gün kala altüst oldu: Hangi büyükşehirler el değiştirmeye hazırlanıyor?

Tüm siyasi dengeler seçimlere 3 gün kala altüst oldu: Hangi büyükşehirler el değiştirmeye hazırlanıyor?
Yerel seçimlere 3 gün kala bazı büyükşehirlerin el değiştirebileceği iddia ediliyor. AKP'nin oylarında düşüşün beklendiği seçimlerde, YRP, Zafer Partisi ve HÜDA PAR'ın oyunun artacağı öne sürülüyor. İşte detaylar...

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin oy oranları ve sahadaki güç dengeleri kulislerde sıkça tartışılırken, dikkat çeken bazı gelişmeler yaşanıyor. Yeniden Refah Partisi (YRP), Zafer Partisi ve HÜDA PAR, seçimlerde sürpriz yapabilecekleri öngörülen partiler arasında yer alıyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, YRP'nin özellikle Doğu illerinde oy potansiyelini artırdığı ve bazı bölgelerde AKP veya CHP'nin ardından ikinci parti konumuna yükseldiği konuşuluyor. Erzurum, Malatya, Konya, Elazığ, Kahramanmaraş, Bitlis, Batman, Gaziantep gibi büyükşehirlerde de “küskün AKP seçmeninin YRP’ye yöneldiği ve YRP’nin bu illerde oyunu yükseltirken “AKP’nin oyunun ise düştüğü” iddia ediliyor. Öte yandan, YRP’nin Bursa, Düzce, Karaman, Karabük, Kocaeli, Adıyaman, Kayseri, Bayburt gibi illerde, 14 Mayıs seçiminde aldığı oyun üzerine çıkacağı kaydediliyor.

AKP VE MHP ARASINDA FARK AZ

Diğer yandan, bazı illerde ise Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olan AKP ve MHP arasında kıran kırana bir seçim yarışının yaşanacağı öne sürülüyor. Bu durum özellikle Tokat gibi illerde belirginleşirken, AKP ve MHP arasındaki farkın neredeyse yok denecek kadar az olduğu belirtiliyor. Benzer bir durum Karaman, Bayburt, Kütahya gibi illerde de gözlemleniyor.

İYİ PARTİ İKİ KENTTE ÇOK GÜÇLÜ

İYİ Parti ise Ordu ve Nevşehir gibi illerde iddialı olduğu belirtiliyor. Özellikle Nevşehir'de, İYİ Parti'nin adayıyla seçimi kazanabileceği öngörülüyor. Ayrıca İYİ Parti'nin Adana'da MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'in adaylığı ile oy potansiyelini artırabileceği ifade ediliyor.

HÜDA PAR’IN OYU ARTABİLİR

Öte yandan, HÜDA PAR'ın da Bitlis, Bingöl, Gaziantep, Batman, Van gibi illerde oy oranını artırabileceği konuşuluyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, 2024 yerel seçimlerinin siyasi partiler açısından önceki yıllara oranla daha farklı geçeceği ve bazı illerde beklenmedik sonuçların ortaya çıkabileceği öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar